Lazio - Bayern Munchen, meci contând pentru prima manşă a optimilor de finală din Liga Campionilor, este programat, miercuri, 14 februarie, de la ora 22:00, pe Stadio Olimpico, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Lazio, o echipă capabilă oricând să producă o mare surpriză, şi Bayern Munchen, care trece prin momente dificile, se întâlnesc într-una dintre cele mai interesante partide ale optimilor de finală din Champions League (returul este programat pe 5 martie).

Lazio a reuşit să se califice cu emoţii în această fază a competiţiei, după ce a terminat pe locul 2 în Grupa E, în care a obţinut următoarele rezultate: 1-1 (a) şi 0-2 (d) cu Atletico Madrid, 2-1 (d) şi 2-0 (a) cu Celtic Glasgow, 1-3 (d) şi 1-0 (a) cu Feyenoord Rotterdam.

În Serie A, echipa antrenată de Maurizio Sarri este pe locul 8 după 24 de etape, cu 37 de puncte, la cinci distanţă de poziţiile de Champions League (are un meci mai puţin disputat), iar în cea mai recentă partidă oficială s-a impus, în campionat, pe terenul celor de la Cagliari, scor 3-1.

Cea mai mare performanţă a „vulturilor” în Liga Campionilor este un sfert de finală disputat în ediţia 1999-2000, când au fost eliminaţi de Valencia (Lazio a mai ajuns în optimile de finală şi în sezonul 2020-2021, când a pierdut o „dublă” chiar în faţa lui Bayern Munchen).

Bayern Munchen a ajuns în optimile de finală din Champions League după ce a câştigat lejer Grupa A, în care a înregistrat următoarele rezultate: 4-3 (a) şi 1-0 (d) cu Manchester United, 2-1 (d) şi 0-0 (a) cu Copenhaga, 3-1 (d) şi 2-1 (a) cu Galatasaray.

Echipa antrenată de Thomas Tuchel ocupă locul 2 în Bundesliga după 21 de etape, cu 50 de puncte, la cinci distanţă de liderul Leverkusen, în faţa căruia a pierdut în cel mai recent meci oficial, disputat în deplasare, în campionat, scor 0-3.

Bayern Munchen este a treia cea mai titrată echipă din Liga Campionilor, cu şase trofee în palmares (la fel ca Liverpool, doar Milan - şapte şi Real Madrid - 14 au mai multe), ultimul fiind cucerit în 2020, după 1-0 într-o finală cu Paris Saint Germain disputată la Lisabona, şi a pierdut de alte cinci ori în ultimul act al competiţiei, cel mai recent în 2012 (1-1 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, 3-4 la penalty-uri cu Chlesea, chiar pe Allianz Arena).

Cele două echipe s-au confruntat ultima oară în optimile de finală ale ediţiei 2020-2021 din Champions League, când Bayern Munchen s-a impus de două ori în faţa lui Lazio, 4-1 în tur, în deplasare, şi 2-1 în retur, pe teren propriu.

Superbet oferă cota 1,65 pentru pronosticul 2: victorie pentru oaspeţi în meciul Lazio - Bayern Munchen.

Lazio - Bayern Munchen


2
Cotă

1,65

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol