PSG - Real Sociedad, meci contând pentru prima manşă a optimilor de finală din Liga Campionilor, este programat, miercuri, 14 februarie, de la ora 22:00, pe Parc des Princes, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2, Orange Sport 3 şi Prima Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

PSG, o echipă care îşi propune în fiecare sezon câştigarea trofeului, şi Real Sociedad, care a dovedit că poate face faţă la cel mai înalt nivel în Europa, se întâlnesc într-una dintre cele mai tari partide ale optimilor de finală din Champions League (returul este programat pe 5 martie).

PSG a ajuns cu mari emoţii în această fază a competiţiei, după ce a terminat pe locul 2 în Grupa F, graţie unui rezultat de egalitate obţinut în ultimul meci pe terenul câştigătoarei grupei, Borussia Dortmund; iată ce rezultate a înregistrat campioana Franţei: 2-0 (a) şi 1-1 (d) cu Borussia Dortmund, 1-4 (d) şi 1-1 (a) cu Newcastle United, 3-0 (a) şi 1-2 (d) cu AC Milan.

În Ligue 1, echipa antrenată de Luis Enrique este pe locul 1 după 21 de etape, cu 50 de puncte, cu 11 mai multe decât a doua clasată, Nice, iar în cea mai recentă partidă s-a impus, pe teren propriu, în campionat, în faţa celor de la Lille, cu 3-1.

Cea mai mare performanţă a lui PSG în Champions League este finala disputată în sezonul 2019-2020, pierdută în faţa lui Bayern Munchen, scor 0-1 la Lisabona (a mai disputat o semifinală, în ediţia 2020-2021, fiind eliminată de Manchester City).

Real Sociedad a câștigat surprinzător Grupa D a competiţiei, după următoarele rezultate: 1-1 (a) şi 0-0 (d) cu Inter, 2-0 (d) şi 0-0 (a) Salzburg, 1-0 (d) şi 3-1 (a) cu Benfica.

Echipa antreantă de Imanol Alguacil este pe locul 7 în LaLiga după 24 de etape, cu 37 de puncte, la 11 distanţă de poziţiile de Liga Campionilor, iar în cel mai recent meci oficial a pierdut, pe teren propriu, în campionat, scor 0-1 cu Osasuna.

Cea mai mare perfomanţă a lui Real Sociedad în această competiţie este semifinala disputată în ediţia 1982-1983 (Cupa Campionilor Europeni) şi pierdută în faţa lui Hamburg, echipă care avea să cucerească trofeul (în noul format a mai disputat o optime de finală în sezonul 2003-2004, când a cedat în faţa lui Lyon).

PSG şi Real Sociedad nu s-au mai întâlnit niciodată în istorie, astfel că „dubla” din optimile de finală ale ediţiei 2023-2024 din Liga Campionilor reprezintă prima confruntare directă dintre cele două echipe.

Superbet oferă cota 1,65 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul PSG - Real Sociedad.

PSG - Real Sociedad


1
Cotă

1,65

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol