Universitatea Craiova - U Cluj, meci contând pentru etapa a 25-a din campionatul României, este programat, vineri, 9 februarie, de la ora 20:00, pe Stadionul Ion Oblemenco, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Universitatea Craiova şi U Cluj se întâlnesc într-una dintre cele mai tari partide ale etapei a 25-a din SuperLiga, ambele echipe fiind în lupta pentru un loc de play-off.

Universitatea Craiova este pe locul 4, cu 37 de puncte, cu patru peste Hermannstadt, care e pe 7, prima poziţie în afara zonei de play-off, şi vine după un succes obţinut pe terenul lui Sepsi, scor 3-1, care a pus capăt unei serii de cinci meciuri fără victorie în campionat (două remize şi trei eşecuri).

În partidele disputate în acest campionat pe teren propriu, oltenii au înregistrat şase victorii, trei rezultate de egalitate şi trei înfrângeri, iar golgheterul echipei este Alexandru Mitriţă, cu opt reuşite în SuperLiga.

De menţionat că echipa antrenată de Ivaylo Petev a pierdut ambele partide disputate în 2024 pe teren propriu, 1-2 cu Farul şi 0-3 cu FCSB!

„U Cluj este a doua echipă ca palmares în deplasare, asta spune multe. Are mulţi jucători cu experienţă. Noi trebuie să căutăm cele trei puncte din primul minut”, a declarat antrenorul oltenilor, Ivaylo Petev.

U Cluj ocupă locul 8, cu 32 de puncte, la unul singur distanţă de Sepsi, care e pe 6, ultima poziţie de play-off, şi vine după două înfrângeri consecutive în SuperLiga, 0-1 în deplasare cu Poli Iaşi şi 1-3 acasă cu UTA (are o singură victorie în ultimele cinci meciuri din campionat şi patru eşecuri).

Echipa antrenată de Ioan Ovidiu Sabău este una dintre cele mai eficiente în deplasare, de unde a adus 20 de puncte (doar FCSB stă mai bine, cu 27 de puncte), după cinci succese, cinci remize şi două eşecuri, iar cel mai bun marcator al ei este Dan Nistor, cu nouă goluri în actuala ediţie de campionat.

Totuşi, ardelenii au pierdut ultimele două partide disputate pe terenuri străine, fără să marcheze, 0-4 cu CFR Cluj şi 0-1 cu Poli Iaşi!

„Cei de la Universitatea Craiova au început să joace, au trecut peste o criză. Dar noi trebuie să arătăm foarte bine, obiectivul e să fim din nou o echipă cu încredere şi să găsim un echilibru. Trebuie să venim de acolo cu cel puţin un punct”, a declarat Ioan Ovidiu Sabău, antrenorul celor de la U Cluj.

În partida din tur, disputată pe 23 septembrie 2023, U Cluj a remizat pe teren propriu cu Universitatea Craiova, scor 1-1, după golurile marcate de Nistor (90+1), respectiv, Bancu (31).

Superbet oferă cota 1,22 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Universitatea Craiova - U Cluj.

Universitatea Craiova - U Cluj 1X

Cotă 1,22


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol