Atletico Madrid - Athletic Bilbao, meci contând pentru prima manşă a semifinalelor din Cupa Spaniei, este programat, miercuri, 7 februarie, de la ora 22:30, pe Wanda Metropolitano, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Atletico Madrid şi Athletic Bilbao, care îşi dispută în campionat un loc de Liga Campionilor, se întâlnesc într-una dintre semifinalele din Copa del Rey (returul este programat, joi, 29 februarie, de la ora 22:30, pe San Mames); a doua finalistă se va decide între Mallorca şi Real Sociedad.

Atletico Madrid a intrat în competiţie direct în 16-imile de finală, privilegiu acordat echipelor care participă la Supercupa Spaniei, fază în care a trecut în deplasare de Lugo (liga a treia), scor 3-1, pentru ca în optimile de finală să se impună în faţa lui Real Madrid, pe teren propriu, scor 4-2 după prelungiri (a fost 2-2 după 90 de minute), iar în sferturile de finală să o elimine pe Sevilla, scor 1-0 pe Wanda Metropolitano.

Echipa antrenată de Diego Simeone şi pentru care Horaţiu Moldovan încă nu a debutat ocupă locul 4 în campionat după 23 de etape, cu 48 de puncte, cu trei mai multe decât adversara de astăzi, Athletic Bilbao, care e pe 5, şi vine după o remiză obţinută pe Santiago Bernabeu, scor 1-1 cu Real Madrid în LaLiga.

Atletico Madrid este neînvinsă acasă în acest sezon, în toate competiţiile (16 victorii şi o remiză în 17 meciuri), şi are o serie de cinci victorii consecutive pe teren propriu.

Atletico Madrid a câştigat de 10 ori Cupa Spaniei, ultima oară în 2013, după o finală cu Real Madrid, scor 2-1, şi a pierdut de alte nouă ori în ultimul act al competiţiei, cel mai recent în 2010 (scor 0-2 cu Sevilla).

Athletic Bilbao a ajuns în această fază a competiţiei după ce a trecut în primul tur de Rubi (liga a şasea), scor 2-1 (d), în turul al doilea de Cayon (liga a patra), scor 3-0 (d), în 16-imile de finală de Eibar (liga a doua), scor 3-0 (d), în optimile de finală de Alaves, scor 2-0 (a), şi în sferturile de finală de Barcelona (a), scor 4-2 după prelungiri (a fost 2-2 după 90 de minute).

În LaLiga, echipa antrenată de Ernesto Valverde este pe locul 5 după 23 de etape, cu 45 de puncte, la trei distanţă de poziţiile de Champions League, şi vine după o victorie în campionat, 4-0 pe teren propriu cu Mallorca (de menţionat că Athletic Bilbao este fără succes în precedentele două meciuri disputate în deplasare).

Athletic Bilbao a câştigat de 23 de ori Cupa Spaniei, ultima oară în 1984, după o finală cu Barcelona, scor 0-1, şi a mai pierdut de alte 16 ori în ultimul act al competiţiei, cel mai recent în 2021, scor 0-4 cu Barcelona.

Cele două echipe s-au întâlnit ultima oară în actuala stagiune din LaLiga, pe 16 decembrie 2023, când Athletic Bilbao s-a impus pe San Mames în faţa lui Atletico Madrid cu 2-0, după golurile marcate de Guruzueta (51) şi Nico Williams (64).

Superbet oferă cota 1,28 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Atletico Madrid - Athletic Bilbao.

Atletico Madrid - Athletic Bilbao 1X

Cotă 1,28


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol