Brentford - Manchester City, meci contând pentru etapa a 23-a din campionatul Angliei, este programat, luni, 5 februarie, de la ora 22:00, pe Community Stadium din Londra, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2, Orange Sport 3 şi Prima Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Brentford, care luptă pentru evitarea retrogradării, şi Manchester City, una dintre favoritele la titlul de campioană, se întâlnesc într-una dintre cele mai dezechilibrate partide ale etapei a 23-a din Premier League.

Brentford este pe locul 15, cu 22 de puncte, cu doar trei mai multe decât Everton, echipă penalizată cu 10 puncte, care e pe 18, prima poziţie retrogradabilă, şi vine după o victorie şi patru înfrângeri în ultimele cinci etape din campionat, iar în cea mai recentă a cedat în deplasare, în faţa lui Tottenham, scor 2-3.

În acest interval, echipa lui Thomas Frank a fost eliminată din FA Cup (Cupa Angliei), în turul al treilea, după două partide cu Wolverhampton, 1-1 acasă şi, la rejucare, 2-3 după prelungiri în deplasare.

În meciurile disputate pe teren propriu în acest campionat, Brentford a înregistrat patru succese, trei remize şi patru eşecuri, iar golgheterul echipei este Bryan Mbeumo, cu şapte reuşite în Premier League.

Manchester City ocupă locul 3 cu 46 de puncte, cu cinci mai puţine decât liderul Liverpool, care are însă două meciuri în plus disputate, şi vinde după patru victorii şi un rezultat de egalitate în ultimele cinci partide din Premier League, iar în etapa precedentă s-a impus pe teren propriu în faţa lui Burnley, scor 3-1.

În această perioadă, echipa lui Pep Guardiola s-a calificat în optimile de finală din FA Cup (Cupa Angliei), după 5-0 acasă cu Huddersfield, echipă din Championship (liga a doua), în turul al treilea, şi 1-0 în deplasare cu Tottenham, în 16-imile de finală.

În meciurile disputate în deplasare în actuala stagiune din Premier League, Manchester City a înregistrat şapte succese, un egal şi trei eşecuri, iar cel mai bun marcator al echipei şi al campionatului (la egalitate cu Mohamed Salah de la Liverpool) este Erling Haaland, cu 14 goluri.

Meciul din tur trebuia să se dispute în decembrie 2023 şi a fost amânat deoarece Manchester City se afla la Club World Cup (Campionatul Mondial al Cluburilor), competiţie pe care a şi câştigat-o, astfel că ultima confruntare directă a avut loc pe 28 mai 2023 (în returul sezonului trecut), când Brentford s-a impus cu 1-0 pe teren propriu, după golul marcat de Pinnock (85).

Superbet oferă cota 1,42 pentru pronosticul 2: victorie pentru oaspeţi în meciul Brentford - Manchester City.

Brentford - Manchester City

2
Cotă

1,42

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol