FCU 1948 Craiova - Dinamo, meci contând pentru etapa a 24-a din campionatul României, este programat, vineri, 2 februarie, de la ora 20:00, pe Stadionul Ion Oblemenco, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

FCU 1948 Craiova şi Dinamo, două echipe care au pierdut ambele partide disputate până acum în 2024, deschid etapa a 24-a din SuperLiga cu un adevărat derby al disperării.

FCU 1948 Craiova este pe locul 11, cu 27 de puncte, la şase puncte distanţă de poziţiile de play-off şi cu doar unul peste cele de baraj, şi vine după trei victorii şi două înfrângeri în ultimele cinci partide din campionat, iar în cea mai recentă etapă a cedat pe terenul celor de la Farul Constanţa, scor 0-1.

Echipa antrenată de Giovanni Costantino a pierdut ambele meciuri disputate în 2024, 3-4 cu Rapid şi 0-1 cu Farul Constanţa, de fiecare dată în deplasare, şi are a treia cea mai slabă defensivă din campionat, cu 38 de goluri primite (doar Voluntari - 39 şi Botoșani - 41 au încasat mai multe).

În meciurile disputate pe teren propriu în actuala ediţie din SuperLiga, FCU 1948 Craiova a înregistrat cinci succese, o remiză şi cinci eşecuri, iar golgheterul echipei este Aureliean Chiţu, cu nouă reuşite în campionat.

De menţionat că alb-albaştrii au patru victorii la rând pe teren propriu, una în Cupa României şi trei în SuperLiga!

Dinamo ocupă locul 15, cu 16 puncte, la nouă în urma poziţiilor de baraj şi la 11 distanţă de ultimul loc salvator, şi vine după două victorii şi trei înfrângeri în precedentele cinci etape din campionat, iar în cea mai recentă a pierdut pe teren propriu în faţa celor de la Rapid, scor 1-2.

La rândul ei, echipa antrenată de Zeljko Kopic a cedat în ambele partide din acest an, 0-1 în deplasare cu Petrolul şi 1-2 acasă cu Rapid, şi are cel mai slab atac din SuperLiga, cu doar 14 goluri marcate (până şi codaşa Botoşani a înscris 21).

Dinamo are două succese, un rezultat de egalitate şi opt înfrângeri în partidele disputate în deplasare în acest camiponat, iar cel mai bun marcator al echipei este Goncalo Gregorio, cu cinci goluri în SuperLiga.

Atenţie, din 2021, când FCU 1948 Craiova a revenit în prima ligă, Dinamo nu a reuşit niciodată să treacă de olteni în cele şase partide directe!

În meciul din tur, disputat pe 26 septembrie 2023, Dinamo a remizat pe teren propriu cu FCU 1948 Craiova, scor 1-1, după golurile marcate de Amzar (18), respectiv, Bahassa (66p).

Superbet oferă cota 1,62 pentru pronosticul PsF1: gazdele să conducă la pauză sau să se impună la final în meciul FCU 1948 Craiova - Dinamo.

FCU 1948 Craiova - Dinamo PsF1


Cotă 1,62


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol