Getafe - Real Madrid, meci restant contând pentru etapa a 20-a din campionatul Spaniei, este programat, joi, 1 februarie, de la ora 22:00, pe Estadio Coliseum Alfonso Perez, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Real Madrid porneşte cu prima şansă în derby-ul local cu Getafe, o restanţă a etapei a 20-a din LaLiga, şi are nevoie de măcar un rezultat de egalitate pentru a reveni în fotoliul de lider. Iniţial, partida trebuia să se dispute în week-end-ul 12-14 ianuarie, perioadă în care „galacticii” au participat la Supercupa Spaniei.

Getafe este pe locul 10, cu 29 de puncte, la şapte distanţă de poziţiile europene şi la 13 de cele retrogradabile, şi vine după două victorii, o remiză şi două înfrângeri în ultimele cinci partide din campionat, iar în etapa precedentă s-a impus pe teren propriu în faţa celor de la Granada, scor 2-0.

În această perioadă, echipa antrenată de Bordalas Jimenez a jucat două meciuri şi în Cupa Spaniei, 1-0 în deplasare cu Espanyol, în 16-imile de finală şi 1-3 acasă cu Sevilla, în sferturile de finală, fiind eliminată, astfel, din competiţie.

În meciurile disputate pe teren propriu în acest campionat, Getafe a înregistrat şase succese, trei rezultate de egalitate şi un eşec, iar golgheterul echipei este Borja Mayoral, cu 14 reuşite în LaLiga.

Getafe este una dintre cele mai dure echipe din campionat, cu 87 de cartonaşe încasate, cu 10 mai multe decât orice altă echipă!

Real Madrid ocupă locul 2, cu 54 de puncte, cu unul singur mai puţin decât liderul Girona, şi vine după cinci victorii consecutive în LaLiga, ultima fiind obţinută pe terenul lui Las Palmas, scor 2-1.

Echipa antrenată de Carlo Ancelotti a jucat în acest interval în Supercupa Spaniei, desfăşurată la Riad (Arabia Saudită) şi pe care a câştigat-o, 5-3 după prelungiri cu Atletico Madrid în semifinale şi 4-1 în finală cu Barcelona, dar a fost eliminată apoi în sferturile de finală din Copa del Rey, 2-4, de asemenea după prelungiri, în deplasare, cu Atletico Madrid.

Real Madrid are opt succese, două remize şi o înfrângere în meciurile disputate în deplasare în actuala ediţie din LaLiga, iar cel mai bun marcator al echipei este Jude Bellingham, cu 14 goluri în campionat.

„Los Blancos” au al doilea cel mai bun atac din LaLiga, cu 45 de goluri marcate, doar Girona având mai multe, 52, dar şi cea mai bună defensivă, cu doar 14 goluri primite!

În meciul din tur, disputat pe 2 septembrie 2023, Real Madrid s-a impus pe teren propriu în faţa lui Getafe cu 2-1, după golurile marcate de Joselu (47) şi Bellingham (90+5), respectiv, Borja Mayoral (11).

Superbet oferă cota 1,57 pentru pronosticul 2: victorie pentru oaspeţi în meciul Getafe - Real Madrid.

Getafe - Real Madrid

2
Cotă

1,57

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol