Universitatea Craiova - Farul Constanţa, meci contând pentru etapa a 22-a din campionatul României, este programat, duminică, 21 ianuarie, de la ora 20:00, pe Stadionul Ion Oblemenco, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Universitatea Craiova şi Farul Constanţa, două echipe care mai degrabă au dezamăgit în acest sezon, încearcă să-şi consolideze poziţiile de play-off, într-una dintre cele mai echilibrate partide ale etapei a 21-a din SuperLiga.

Universitatea Craiova este pe locul 4, cu 34 de puncte, la 10 distanţă de liderul FCSB, şi încă are emoţii pentru accederea în play-off, în condiţiile în care în ultimele cinci meciuri de campionat a înregistrat două victorii, două rezultate de egalitate şi o înfrângere, iar în etapa precedentă a remizat în deplasare cu UTA, scor 2-2 (are deja trei runde consecutive fără succes).

Oltenii s-au întărit în această pauză competiţională cu Amzor Mekvabishvili, Denil Maldonado şi Pyry Soiri, la care se aduagă revenirea lui George Cîmpanu, şi i-au cedat pe Jasmin Kurtic şi Alexandru Işfan, iar în cantonamentul din Turcia au disputat două partide amicale, 1-1 cu Greiswald şi tot 1-1 cu Slovacko.

Echipa antrenată de Ivaylo Petev are şase succese, trei remize şi o înfrângere în meciurile disputate în acest campionat pe teren propriu, iar golgheterul ei este Alexandru Mitriţă, cu opt reuşite în SuperLiga.

Farul Constanţa ocupă locul 7, cu 30 de puncte, cu două mai puţine decât U Cluj (care a jucat deja în această rundă), echipa de pe 6, ultima poziţie care asigură participarea în play-off, şi vine după două victorii, două remize şi o înfrângere în ultimele cinci partide din SuperLiga, iar în etapa precedentă a remizat pe teren propriu cu Rapid, scor 0-0.

Dobrogenii l-au adus în această iarnă pe Ronaldo Deaconu, dar i-au pierdut pe Adrian Mazilu şi Adrian Artean, iar în singurul meci amical din pauza competiţională s-au impus, la Ovidiu, în faţa lui Cerno More Varna, scor 2-0.

În partidele disputate în deplasare în actualul sezon din SuperLiga, echipa lui Gică Hagi a înregistrat patru succese, un egal şi cinci eşecuri, iar cel mai bun marcator al ei este Ionuţ Larie, cu şase goluri în campionat.

În meciul din tur, disputat pe 27 august 2023, Farul Constanţa s-a impus pe teren propriu în faţa celor de la Universitatea Craiova cu 2-0, după golurile marcate de L. Munteanu (17, 35), dar oltenii şi-au luat revanşa în faţa dobrogenilor în ultimul meci direct, din Cupa României, jucat pe 5 decembrie 2023, în Bănie, scor 4-0 (Koljic 45+2, Baiaram 52, Kurtic 54, A. Trică 86).

Superbet oferă cota 1,25 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Universitatea Craiova - Farul Constanţa.

Universitatea Craiova - Farul Constanța


1X
Cotă

1,25

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol