Atletico Madrid - Real Madrid, meci contând pentru optimile de finală din Cupa Spaniei, este programat, joi, 18 ianuarie, de la ora 22:30, pe Wanda Metropolitano, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Derby-ul optimilor de finală din Copa del Rey se joacă la Madrid, între marele rivale locale, la doar opt zile de la ultimul meci direct, disputat în semifinalele din Supercupa Spaniei, la Riad (Arabia Saudită), când Real s-a impus în faţa lui Atletico, scor 5-3 după prelungiri (ulterior, avea să cucerească trofeul, după 4-1 în finala cu Barcelona).

Atletico Madrid a intrat în competiţie direct în 16-imile de finală, privilegiu acordat echipelor care participă la Supercupa Spaniei, fază în care a trecut în deplasare de Lugo, echipă care activează în Primera Federacion (liga a treia), scor 3-1.

În LaLiga, echipa antrenată de Diego Simeone ocupă locul 5 după 20 etape, cu 38 de puncte, la trei distanţă de Barcelona, care este pe 4, ultima poziţie care permite accesul în Champions League (ambele echipe au însă câte un meci mai puţin disputat).

Atletico Madrid vine după două succese, o remiză şi două eşecuri în ultimele cinci meciuri oficiale, indiferent de competiţie, iar în cel mai recent meci a pierdut în faţa lui Real Madrid, în semifinalele din Supercopa de Espana, scor 3-5.

Atletico Madrid a câştigat de 10 ori Cupa Spaniei, ultima oară în 2013, după o finală cu Real Madrid, scor 2-1, şi a pierdut de alte nouă ori în ultimul act al competiţiei, cel mai recent în 2010 (scor 0-2 cu Sevilla).

Real Madrid a început actuala ediţie din Copa del Rey tot în 16-imile de finală ale competiţiei, statut dobândit prin participarea la Supercupa Spaniei, fază în care a trecut în deplasare de Arandina, echipă care activează în Segunda Federacion (liga a patra), scor 3-1.

Echipa antrenată de Carlo Ancelotti este pe locul 2 în campionat după 20 etape, cu 48 de puncte, cu unul mai puţin decât liderul Girona (care are un meci în plus disputat), şi vine după cinci victorii în ultimele cinci partide oficiale, indiferent de competiţie, ultima fiind obţinută în finala Supercupei Spaniei, la Riad (Arabia Saudită), scor 4-1 cu Barcelona.

Real Madrid are în palmares 20 de trofee Copa del Rey, ultimul fiind cucerit în 2023, după o finală cu Osasuna, scor 2-1, şi a pierdut de alte 20 de ori în ultimul al competiţiei, cel mai recent în 2013 (scor 1-2 cu Atletico Madrid).

Cele două echipe s-au întâlnit ultima oară pe 10 ianuarie 2024, în semifinalele din Supercupa Spaniei, la Riad (Arabia Saudită), când Real Madrid s-a impus în faţa lui Atletico Madrid cu 5-3, după golurile marcate de Rudiger (20), Mendy (29), Carvajal (85), Joseli (116) şi Brahim Diaz (120+2), respectiv, Hermoso (6), Griezmann (37) şi Rudiger (78a).

Superbet oferă cota 1,65 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Atletico Madrid - Real Madrid.

Atletico Madrid - Real Madrid


GG
Cotă

1,65

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol