Middlesbrough - Chelsea, meci contând pentru prima manşă a semifinalelor din Cupa Ligii Angliei, este programat, marţi, 9 ianuarie, de la ora 22:00, pe Riverside Stadium, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Middlesbrough, o echipă de pluton din Championship, şi Chelsea, cu mari probleme şi în acest sezon din Premier League, speră să dea lovitura în EFL Cup, competiţie a cărei câştigătoare va juca în Conference League (partida retur este programată pe 23 ianuarie).

Middlesbrough este pe locul 12 în Championship după 26 de etape, cu 36 de puncte, la patru distanţă de poziţiile care permit participarea în play-off-ul de promovare, iar în ultimele cinci etape din campionat a înregistrat trei victorii şi două înfrângeri.

În cel mai recent meci oficial, echipa antrenată de fostul internaţional englez Michael Carrick (care, ca jucător, a scris istorie cu West Ham United, Tottenham şi Manchester United), a pierdut pe teren propriu cu Aston Villa, scor 0-1, în turul al treilea din FA Cup (Cupa Angliei), fiind, astfel, eliminată.

Middlesbrough a câştigat o singură dată Cupa Ligii Angliei, în 2004, după 2-1 într-o finală cu Bolton, şi a mai ajuns de alte două ori în ultimul act al competiţiei, în 1997 şi 1998.

Chelsea ocupă locul 10 în Premier League după 20 de etape, cu 28 de puncte, la 12 distanţă de poziţiile de Champions League, şi a bifat trei succese şi două eşecuri în ultimele cinci runde din campionat.

Echipa antrenată de Mauricio Pochettino a câştigat cea mai recentă partidă oficială, disputată în turul al treilea din FA Cup (Cupa Angliei), scor 4-0 pe teren propriu cu Preston, echipă din Championship, şi s-a calificat, astfel, în turul al patrulea al competiţiei (16-imi de finală).

Chelsea are în palmares cinci trofee EFL Cup, ultimul fiind cucerit în 2015, după 2-0 într-o finală cu Tottenham, şi a pierdut de alte patru ori în ultimul act, cel mai recent în 2022, 0-0 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, 10-11 la penalty-uri, cu Liverpool.

Învingătoarea „dublei” dintre Middlesbrough şi Chelsea va juca în finala de pe Wembley împotriva câştigătoarei din duelul Liverpool - Fulham (10 ianuarie - turul, 24 ianuarie - returul).

Cele două echipe s-au întâlnit ultima oară în sferturile de finală ale ediţiei 2021-2022 din FA Cup (Cupa Angliei), pe 19 martie 2022, când Chelsea s-a impus pe terenul lui Middlesbrough cu 2-0, după golurile marcate de Lukaku (15) şi Ziyech (31).

Superbet oferă cota 1,57 pentru pronosticul 2: victorie pentru oaspeţi în meciul Middlesbrough - Chelsea.

Middlesbrough - Chelsea


2
Cotă

1,57

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol