Crystal Palace - Everton, meci contând pentru turul al treilea din Cupa Angliei, este programat, joi, 4 decembrie, de la ora 22:00, pe Selhurst Park din Londra, şi va fi transmis în direct de Pro Arena.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Crystal Palace şi Everton, două echipe cu probleme în campionat, se întâlnesc într-una dintre cele mai echilibrate partide ale turului al treilea din FA Cup, fază în care intră în competiţie echipele din Premier League şi din Championship (se dispută o singură manşă, iar în caz de egalitate partida se va rejuca).

Crystal Palace este pe locul 14 în Premier League, cu 21 de puncte, cu doar şase peste poziţiile retrogradabile, iar în cel mai recent meci disputat s-a impus pe teren propriu în faţa lui Brentford, în campionat, scor 3-1 (are un succes, două remize şi două eşecuri în ultimele cinci etape).

Echipa lui Roy Hodgson are probleme mari în partidele de pe teren propriu, acolo unde în acest campionat a câştigat doar de două ori, pe lângă trei rezultate de egalitate şi cinci înfrângeri, iar golgheterul ei este Odsonne Edouard, cu şase reuşite în Premier League.

Crystal Palace nu a cucerit niciodată trofeul, deşi a ajuns de două ori în finala FA Cup, unde a cedat de fiecare dată în faţa lui Manchester United, în 1990 (3-3 şi 0-1 la rejucare) şi în 2016 (1-2).

Everton ocupă locul 17, cu 16 puncte, cu unul peste Luton, care are un meci mai puţin disputat şi este pe 16, prima poziţie retrogradabilă, în condiţiile în care „caramelele” au primit o penalizare de 10 puncte pentru nerespectarea criteriilor financiare (fără această sancţiune ar fi fost pe locul 12, departe de zona periculoasă a clsamentului).

În Premier League, echipa lui Sean Dyche a pierdut ultimele trei meciuri (în cea mai recentă etapă a cedat pe terenul lui Wolverhampton, scor 0-3), serie neagră venită însă după patru victorii consecutive; între cele două momente, Everton a fost eliminată în sferturile de finală din EFL Cup (Cupa Ligii Angliei), 1-1 şi 6-7 la penalty-uri, acasă, cu Fulham.

În partidele disputate în deplasare în actuala stagiune din Premier League, Everton a avut rezultate foarte bune, cinci victorii, un egal şi patru înfrângeri, iar cel mai bun marcator al echipei în campionat este Abdoulaye Doucoure, cu şase goluri (acesta este accidentat de la mijlocul lunii trecute).

Everton a câştigat de cinci ori FA Cup, ultima oară în 1995 (1-0 în finală cu Manchester United), şi a mai pierdut de alte opt ori în ultimul act, cel mai recent în 2009 (1-2 cu Chelsea).

În ultimul meci direct, disputat pe 11 noiembrie 2023 în Premier League, Everton s-a impus pe terenul lui Crystal Palace cu 3-2, după golurile marcate de Mykolenko (1), Doucoure (49) şi Gueye (86), respectiv, Eze (5p) şi Edouard (74).

Superbet oferă cota 1,85 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze în meciul Crystal Palace - Everton.

Crystal Palace - Everton GG


Cotă 1,85


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol