Real Sociedad - Alaves, meci contând pentru etapa a 19-a din campionatul Spaniei, este programat, marţi, 2 ianuarie, de la ora 20:15, pe Anoeta din San Sebastian, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2, Orange Sport 2 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Real Sociedad, una dintre cele mai în formă echipe din campionat, are prima şansă în faţa lui Alaves, una dintre rivalele sale din Ţara Bascilor, care a încheiat anul 2023 cu numai trei puncte avans faţă de zona retrogradării.

Real Sociedad este pe locul 6, cu 31 de puncte, la şapte distanţă de poziţiile de Champions League, şi vine după două victorii şi trei rezultate de egalitate în ultimele cinci partide din LaLiga, iar în etapa precedentă a remizat pe terenul celor de la Cadiz, scor 0-0.

A fost al treilea meci consecutiv fără gol marcat pentru echipa lui Imanol Alguacil, aici fiind inclus şi egalul din deplasare cu Inter, din Liga Campionilor (0-0), în urma căruia echipa din San Sebastian s-a clasat pe locul 1 în Grupa D şi s-a calificat pentru optimile de finală ale competiţiei, în care va disputa o „dublă” cu Paris Saint Germain.

În meciurile jucate pe teren propriu în actualul campionat, Real Sociedad a înregistrat cinci succese, trei remize şi un eşec, iar golgheterul echipei este Mikel Oyarzabal, cu şapte reuşite în LaLiga.

Alaves ocupă locul 16, cu 16 puncte, trei peste poziţiile retrogradabile, şi vine după o victorie, un egal şi trei înfrângeri în ultimele cinci meciuri din campionat, iar în etapa precedentă a pierdut pe teren propriu cu Real Madrid, scor 0-1.

Ianis Hagi, fotbalistul român împrumutat pentru un sezon de Alaves de la Glasgow Rangers, nu a marcat încă în LaLiga (are două goluri în cupă, contra unei echipe de amatori), în cele 14 apariţii de până acum (a fost de şase ori titular, dar nu are nici măcar un meci ca integralist), ba, mai mult, a fost criticat vehement de presă, dar şi de antrenorul Luis Garcia, după ultimele sale evoluţii.

Alaves a adus doar trei puncte din deplasare în acest sezon din LaLiga, după trei remize şi şase înfrângeri, iar cel mai bun marcator al echipei din Vitoria în campionat este Samu Omorodion (împrumutat pentru un an de la Ateltico Madrid), cu cinci goluri.

Cele două echipe s-au confruntat ultima oară în ediţia de campionat 2021-2022, când au remizat în tur, pe terenul lui Alaves, scor 1-1, pentru ca, în retur, Real Sociedad să se impună, acasă, cu 1-0.

Superbet oferă cota 1,57 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Real Sociedad - Alaves.

Real Sociedad - Alaves 1

Cotă 1,57


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol