Chelsea - Crystal Palace, meci contând pentru etapa a 19-a din campionatul Angliei, este programat, miercuri, 27 decembrie, de la ora 21:30, pe Stamford Bridge, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2, Orange Sport 2 şi Prima Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Chelsea şi Crystal Palace se întâlnesc într-un nou derby londonez, într-un moment în care ambele echipe sunt în criză profundă şi se zbat în jumătatea inferioară a clasamentului.

Chelsea este pe locul 10, cu 22 de puncte, departe de locurile europene, fiind în pericol să rateze pentru al doilea an consecutiv participarea în competiţiile UEFA, şi vine după o înfrângere suferita în deplasare, 1-2 pe terenul lui Wolverhampton (a treia partidă pierdută în ultimele patru etape).

Echipa lui Mauricio Pochettino a reuşit însă, la mijlocul săptămânii trecute, să o elimine pe Newcastle în EFL Cup (Cupa Ligii Angliei), chiar pe terenul acesteia, 1-1 după 90 de minute şi 4-2 la penalty-uri (nu s-au disputat prelungiri), urmând să joace în semifinale, de data aceasta în dublă manşă, cu Middlesbrough, echipă din Championship (celălalt duel este Liverpool - Fulham).

Chelsea este o echipă care suferă pe teren propriu, având în acest campionat trei victorii, trei rezultate de egalitate şi trei înfrângeri, iar golgheterul ei este Nicolas Jackson, cu şapte reuşite în actuala stagiune din Premier League.

Crystal Palace ocupă locul 15, cu 18 puncte, la o distanţă îngrijorătoare de poziţiile retrogradabile, şi n-a mai câştigat de şapte partide (vine după trei remize şi patru înfrângeri), iar în ultimele două etape a remizat pe terenul lui Manchester City, 2-2, şi acasă cu Brighton, 1-1.

Crystal Palace are al doilea cel mai slab atac din Premier League, cu 18 goluri (doar Sheffield United, ultima clasată, a înscris mai puţine), şi a pierdut ultimele 12 meciuri directe cu Chelsea (în ultimele cinci deplasări pe Stamford Bridge nici măcar nu a marcat).

În partidele disputate în acest sezon pe terenuri străine, echipa lui Roy Hodgson a înregistrat trei succese, trei remize şi trei eşecuri, iar cel mai bun marcator al ei este Odsonne Edouard, cu şase goluri înscrise în campionat.

În ediţia trecută din Premier League, Chelsea s-a impus în ambele partide cu Crystal Palace, 2-1 în deplasare, în tur, şi 1-0, acasă, în retur, dar a câştigat şi confruntarea din FA Cup (Cupa Angliei), pe teren propriu, scor 2-0.

Superbet oferă cota 1,20 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Chelsea - Crystal Palace.

Chelsea - Crystal Palace 1X

Cotă 1,20


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol