Fenerbahce - Galatasaray, meci contând pentru etapa a 17-a din campionatul Turciei, este programat, duminică, 24 decembrie, de la ora 18:00, pe Sukru Saracoglu din Istanbul, şi va fi transmis în direct de Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Fenerbahce şi Galatasaray se întâlnesc într-un nou episod din clasicul Turciei, de data aceasta în etapa a 17-a din Super Lig, într-un moment în care cele două echipe se află în fruntea clasamentului, fiind departajate doar de golaveraj (prima partidă s-a jucat acum mai bine de un secol, în 1909, Galatasaray - Fenerbahce 2-0).

Este supranumit „derby-ul intercontinental” deoarece Fenerbahce îşi are sediul în cartierul Kadikoy, situat în partea asiatică a oraşului, în timp ce Galatasaray se află în Seyrante, cartier aflat pe partea europeană din Istanbul.

Fenerbahce este pe locul 1, cu 43 de puncte (golaveraj 44-14), şi vine după patru victorii şi un egal în ultimele cinci meciuri din campionat, iar în etapa precedentă s-a impus pe terenul celor de la Kayerispor, scor 4-3.

În acest interval, echipa antrenată de Ismail Kartal a jucat şi două partide în Europe, 1-6 în deplasare cu Nordsjaelland şi 4-0 acasă cu Spartak Trnava, rezultate în urma cărora a câştigat Grupa H şi s-a calificat direct în optimile de finală din Conference League.

În partidele disputate în acest sezon intern pe teren propriu, Fenerbahce a înregistrat şapte succese şi un eşec, iar golgheterul echipei şi al campionatului, la egalitate cu Mauro Icardi de la Galatasaray, este Edin Dzeko, cu 12 reuşite în Super Lig.

Principalele vedete ale lui Fenerbahce sunt Edin Dzeko, Dusan Tadic, Michy Batshuayi, Dimonik Livakovic, Fred, Ryan Kent şi Cengiz Under.

Galatasaray ocupă locul 2, tot cu 43 de puncte (golaveraj 32-9), şi vine după patru succese şi un eşec în precedentele cinci etape din SuperLig, în ultima dintre ele reuşind să se impună pe teren propriu în faţa celor de la Fatih Karagumruk, scor 1-0.

Echipa antreantă de Okan Buruk a fost eliminată din Champions League după 3-3 acasă cu Manchester United şi 0-1 în deplasare cu Copenhaga, dar a terminat pe locul 3 în Grupa A şi continuă în play-off-ul pentru optimile de finală din Europa League, în care o va întâlni pe Sparta Praga.

În meciurile jucate în deplasare în acest sezon din Super Lig, Galatarasay a bifat şase victorii, o remiză şi o înfrângere, iar cel mai bun marcator al echipei este Mauro Icardi, cu 12 goluri, acesta fiind şi golgheterul campionatului, la egalitate cu Edin Dzeko de la Fenerbahce.

Principalele vedete ale lui Galatasaray sunt Fernando Muslera, Mauro Icardi, Dries Mertens, Wilfried Zaha, Sergio Oliveira, Lucas Torreira, Hakim Ziyech şi Kerem Akturkoglu.

În cele două meciuri disputate în stagiunea precedentă din Super Lig, Galatasaray s-a impus de fiecare dată în faţa lui Fenerbahce, cu acelaşi scor, 3-0, atât în tur, în deplasare, cât şi în retur, pe teren propriu.

Superbet oferă cota 1,57 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze în meciul Fenerbahce - Galatasaray.

Fenerbahce - Galatasaray


GG
Cotă

1,57

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol