Aston Villa - Sheffield United, meci contând pentru etapa a 18-a din campionatul Angliei, este programat, vineri, 22 decembrie, de la ora 22:00, pe Villa Park din Birmingham, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 3, Orange Sport 2 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Aston Villa şi Sheffield United deschid etapa a 18-a din Premier League cu un meci ale extremelor, între o echipă care poate deveni lider în cazul unei victorii (gazdele) şi alta care se luptă pentru evitarea retrogradării, fiind în acest moment ultima clasată (oaspeţii).

Aston Villa este pe locul 3, cu 28 de puncte, cu unul mai puţin decât liderul Arsenal, şi vine după patru victorii şi un rezultat de egalitate în ultimele cinci meciuri din campionat, iar în etapa precedentă s-a impus pe terenul celor de la Brentford, scor 2-1.

Echipa lui Unai Emery, care acum o săptămână s-a calificat direct în optimile de finală din Conference League, după ce a câştigat Grupa E (1-1 în deplasare cu Zrinjski în ultima etapă), poate deveni în cazul unui succes contra lui Sheffield United, măcar pentru o zi, lider în Premier League, o premieră pentru acest secol (nu a mai fost în fruntea ierarhiei, după cel puţin 18 jocuri disputate într-un sezon, din 8 ianuarie 1999).

Aston Villa este singura echipă din campionat care a câştigat toate partidele disputate pe teren propriu, opt la număr, iar golgheterul ei este Ollie Watkins, cu nouă reuşite în Premier League (gruparea din Birmingham are al doilea atac din competiţie, cu 37 de goluri marcate, după Manchester City, cu 40).

Sheffield United ocupă locul 20, ultimul, cu doar opt puncte, şi vine după un succes şi patru eşecuri în ultimele cinci meciuri din Premier League, iar în etapa precedentă a pierdut în deplasare, în faţa celor de la Chelsea, scor 0-2.

Echipa antrenată acum de Chris Wilder (numit pe 5 decembrie, în locul lui Paul Heckingbottom), promovată în vară după ce a terminat pe locul 2 în Championship, a adus un singur punct din cele opt deplasări ale sezonului (este singura fără victorie pe terenuri străine, cu un egal şi şapte înfrângeri), iar cei mai buni marcatori ai ei sunt Gustavo Hamer, Oliver McBurnie şi Cameron Archer, fiecare cu câte două goluri în actuala ediţie de campionat.

Cele două echipe s-au confruntat ultima oară în ediţia 2020-2021 din Premier League, când fiecare dintre ele s-a impus pe teren propriu, Aston Villa în tur, cu 1-0, iar Sheffield United în retur, tot cu 1-0.

Superbet oferă cota 1,22 pentru pronsticul 1: victorie pentru gazde în meciul Aston Villa - Sheffield United.

Aston Villa - Sheffield United


1
Cotă

1,22

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol