Liverpool - West Ham United, meci contând pentru sferturile de finală din Cupa Ligii Angliei, este programat, miercuri, 20 decembrie, de la ora 22:00, pe Anfield, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Liverpool şi West Ham United se întâlnesc într-unul dintre cele mai interesante meciuri din sferturile de finală din EFL Cup (se joacă o singură partidă), în condiţiile în care câştigătoarea competiţiei va avea un loc asigurat în play-off-ul ediţiei 2024-2025 din Conference League.

Liverpool este cea mai titrată echipă din istoria EFL Cup, cu nouă trofee în palmares (ultimul a fost cucerit în 2022), şi s-a calificat în sferturile de finală ale ediţiei actuale după ce a trecut Leicester (Championship - liga a doua), scor 3-1 acasă, şi de Bournemouth, scor 2-1 în deplasare.

În Premier League, echipa lui Jurgen Klop este pe locul 2 după 17 etape, cu 38 de puncte, la unul singur în spatele liderului Arsenal, iar în cel mai recent meci, disputat în campionat, a remizat pe teren propriu cu Manchester United, scor 0-0, imediat după ce a pierdut în Europa League, în deplasare, scor 1-2 cu Union St. Gilloise (Liverpool a câştigat însă Grupa E şi va juca direct în optimile de finală ale competiţiei).

West Ham United a ajuns în această fază a competiţiei după ce le-a eliminat pe Lincoln City (League One - liga a treia), scor 1-0 în deplasare, şi pe Arsenal, scor 3-1 acasă („ciocănarii” nu au câştigat niciodată trofeul EFL Cup, dar au pierdut două finale, ultima în 1981).

Echipa lui David Moyes este pe locul 8 în campionat după 17 etape, cu 27 de puncte, departe de poziţiile europene, dar şi de cele retrogradabile, iar în cel mai recent meci, disputat în Premier League, s-a impus acasă, în faţa lui Wolverhampton, scor 3-0, la doar câteva zile după succesul cu Frankfurt, din Europa League, tot de pe teren propriu, scor 2-0 (West Ham United a câştigat Grupa A şi va juca direct în optimile de finală ale competiţiei).

Cele două echipe s-au întâlnit ultima oară pe 24 septembrie, în etapa a 6-a din Premier League, când Liverpool s-a impus pe teren propriu în faţa celor de la West Ham United cu 3-1, după golurile marcate de Salah (16p), Darwin Nunez (60) şi Diego Jota (85), respectiv, Bowen (42).

Superbet oferă cota 1,42 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Liverpool - West Ham United.

Liverpool - West Ham United 1

Cotă 1,42


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol