Chelsea - Newcastle, meci contând pentru sferturile de finală din Cupa Ligii Angliei, este programat, marţi, 19 decembrie, de la ora 22:00, pe Stamford Bridge din Londra, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Chelsea şi Newcastle, două echipe cu parcursuri sub aşteptări în campionat, se întâlnesc în derby-ul sferturilor de finală din EFL Cup (se joacă o singură partidă), în condiţiile în care câştigătoarea competiţiei va avea un loc asigurat în play-off-ul ediţiei 2024-2025 din Conference League.

Chelsea s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Ligii Angliei după ce a trecut cu 2-1 de Wimbledon, cu 1-0 de Brighton şi cu 2-0 de Blackburn, fiind avantajată de tragerea la sorţi, deoarece a jucat de fiecare dată pe teren propriu, la fel cum o va face şi cu Newcastle.

În Premier League, echipa antrenată de Mauricio Pochettino este doar pe locul 10 după 17 etape, cu 22 de puncte, la distanţă uriaşă atât de poziţiile de Champions League (1-4), cât şi de cea de Europa League (locul 5), iar în ultimele cinci meciuri de campionat a înregistrat două victorii şi trei înfrângeri (în cea mai recentă etapă s-a impus acasă, cu Sheffield United, scor 2-0).

Newcastle a ajuns în această fază a competiţiei după ce le-a eliminat pe Manchester City, scor 1-0, pe teren propriu, şi pe Manchester United, scor 3-0, în deplasare (echipele care participă în Champions League dispută cu un tur mai puţin în EFL Cup decât celelalte grupări din Premier League).

În campionat, echipa antrenată de Eddie Howe ocupă locul 6 după 17 etape, cu 29 de puncte, la cinci distanţă de poziţiile de Liga Campionilor şi la patru distanţă de cea de Liga Europa, iar în ultimele cinci etape a bifat patru succese şi un eşec (în cea mai recentă a câştigat pe teren propriu, cu Fulham, scor 3-0).

De menţionat că echipa care va trece mai departe dintre Chelsea şi Newcastle are şase mari să joace finala competiţiei, deoarece va întâlni în semifinale învingătoarea partidei dintre Middlesbrough (Championship - liga a doua) şi Port Vale (League One - liga a treia).

Cele două echipe s-au întâlnit ultima dată în etapa a 13-a a actualei stagiuni din Premier League, pe 25 noiembrie, când Newcastle s-a impus pe teren propriu în faţa celor de la Chelsea, cu 4-1, după goluruile marcate de Isak (13), Lascelles (60), Joelinton (61) şi Gordon (83), respectiv, Sterling (23).

Superbet oferă cota 1,75 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Chelsea - Newcastle.

Chelsea - Newcastle


GG
Cotă

1,75

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol