Juventus - Napoli, meci contând pentru etapa a 15-a din campionatul Italiei, este programat, vineri, 8 decembrie, de la ora 21:45, pe Allianz Arena din Torino, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Juventus şi Napoli deschid etapa a 15-a din Serie A cu un derby decisiv pentru fiecare dintre cele două echipe, care încearcă să nu piardă contactul cu liderul Inter.

Juventus este pe locul 2, cu 33 de puncte, la două distanţă de prima poziţie, şi n-a mai pierdut de zece meciuri în Seria A, de la un 2-4 pe terenul lui Sassuolo, pe 23 septembrie; de atunci a bifat şapte succese şi două remize, iar în etapa precedentă s-a impus pe terenul celor de la Monza cu 2-1.

Echipa antrenată de Massimiliano Allegri are cea mai bună defensivă din campionat, cu doar nouă goluri încasate în 14 etape, dar şi cel mai slab atac dintre primele şase clasate, cu 22 de goluri marcate, în condiţiile în care nu evoluează în actualul sezon al cupelor europene după o suspendare decisă de UEFA.

Juventus este singura echipă din Serie A care nu a pierdut pe teren propriu în acest sezon, având cinci victorii şi două rezultate de egalitate, iar cel mai bun marcator al echipei este Dusan Vlahovic, cu cinci goluri în Serie A.

Napoli, campioana en-titre, este departe de prestaţiile din sezonul trecut şi ocupă doar locul 5, cu 24 de puncte, la 11 în urma liderului Inter, dar la egalitate cu Roma, echipa de pe locul 4, ultimul care asigură prezenţa în Champions League, şi vine după înfrângerea dureroasă de pe teren propriu, scor 0-3 cu Inter (are două succese, un egal şi două eşecuri în ultimele cinci etape).

Echipa antrenată de Walter Mazzarri, instalat acum o lună în locul lui Rudi Garcia, este însă foarte aproape de calificarea în optimile de finală din Liga Campionilor, în ciuda ultimelor două rezultate, 1-1 acasă cu Union Berlin şi 2-4 în deplasare cu Real Madrid, având trei puncte peste Braga, pe care a învins-o în deplasare cu 2-1 şi pe care o întâlneşte pe teren propriu în ultima partidă din Grupa C.

Napoli este neînvinsă în deplasare în Serie A, cu cinci victorii şi două remize (a câştigat ultimele patru partide în care a marcat de 11 ori), iar golgheterul echipei este Victor Osimhenm cu şase reuşite în actuala ediţie de campionat.

În sezonul trecut din Serie A, Napoli s-a impus în ambele partide cu Juventus, 5-1 în tur, pe teren propriu, şi 1-0 în retur, în deplasare.

Superbet oferă cota 1,38 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Juventus - Napoli.

Juventus - Napoli 1X

Cotă 1,38


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol