Elveţia - Kosovo, meci contând pentru Grupa I din preliminariile pentru Campionatul European din Germania, este programat, sâmbătă, 18 noiembrie, de la ora 21:45, pe St. Jakob Park din Basel, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Elveţia se califică la Euro 2024 în cazul unei victorii, iar Kosovo are doar şanse teoretice la a mai prinde un loc la turneul final din Germania (trebuie să câştige ultimele două partide, dar are nevoie şi de un joc favorabil al celorlalte rezultate).

Din Grupa I, pe lângă Elveţia, cu 16 puncte, şi Kosovo, cu 10 puncte, mai fac parte România, cu 16 puncte, Israel, cu 12 puncte, Belarus, cu şase puncte, şi Andorra, cu două puncte (toate echipele au disputat câte opt meciuri), în condiţiile în care primele două clasate se califică la turneul final al CE 2024.

Elveţia este liderul grupei, cu 16 puncte, tot atâtea câte are şi România (pe care o va întâlni în ultimul meci, în deplasare), cu patru puncte mai multe decât Israel şi cu şase puncte mai multe decât Kosovo, astfel că o victorie o califică la turneul final din Germania, iar un egal sau o înfrângere o va obliga măcar să nu piardă la Bucureşti, dacă nu cumva chiar să câştige.

Selecţionata lui Murat Yakin îşi putea asigura prezenţa la CE 2024 în restanţa cu Israel, disputată miercuri, 15 noiembrie, la Felcsut (Ungaria), dar a fost egalată pe final, în minutul 88, după ce a condus (scor final 1-1, cu un succes era calificată la turneul final din Germania).

Kosovo ocupă locul 4, cu 10 puncte, şi doar un joc extrem de favorabil al rezultatelor o mai poate califica (are nevoie de două victorii în ultimele două meciuri, Elveţia să piardă cele două partide pe care le mai are de disputat, iar România să se impună cu Israel).

Selecţionata lui Primoz Gliha a câştigat ultimele două meciuri din grupă, 3-0 în Andorra şi 1-0 acasă în restanţa cu Israel, şi în afara deplasării din Elveţia mai are de jucat pe teren propriu cu Belarus.

În meciul din tur, disputat pe 9 septembrie 2023 la Priştina, Kosovo şi Elveţia au remizat, scor 2-2, după golurile marcate de Muriqi (65, 90+4), respectiv, Freuler (14), Amir Rrahmani (79a).

Echipe probabile

Elveţia: Sommer - Zesiger, Fernandes, Akanji, Rodriguez - Freuler, Xhaka - Okafor, Amdouni, Zakaria - Vargas.

Kosovo: Muric - Dellova, Aliti, I. Krasniqi - Kastrati, Loshaj, Zyba, Muslija, Berisha - Rashica - Muriqi.

Superbet oferă cota 1,30 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Elveţia - Kosovo.

Elveţia - Kosovo 1

Cotă 1,30


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol