Slovacia - Islanda, meci contând pentru Grupa J din preliminariile pentru Campionatul European din Germania, este programat, joi, 16 noiembrie, de la ora 21:45, pe Tehelne Pole din Bratislava, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2 şi Prima Sport 5.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Slovacia pleacă favorită în meciul de acasă cu Islanda, care o poate califica la Euro 2024 înaintea ultimei etape. Din Grupa J, pe lângă Slovacia (16 puncte) şi Islanda (10 puncte), mai fac parte Portugalia (24 de puncte), Luxemburg (11 puncte), Bosnia-Herţegovina (nouă puncte) şi Liechtenstein (niciun punct), fiecare echipă având disputate câte opt partide (primele două clasate merg la turneul final).

Slovacia este pe locul 2, cu 16 puncte, la opt în urma Portugaliei (calificată matematic la CE din Germania), dar cu cinci mai multe decât Luxemburg şi cu şase mai multe decât Islanda, principalele contracandidate la al doilea loc pentru Euro 2024.

Echipa pregătită de italianul Francesco Calzona are nevoie de o remiză în partida cu Islanda, în condiţiile în care la o eventualitate egalitate de puncte cu Luxemburg la finalul preliminariilor ar avea avantajul meciurilor directe (mai are de jucat în deplasare cu Bosnia-Herţegovina).

Practic, slovacii au tranşat calificarea în etapa precedentă, când s-au impus în Luxemburg, scor 1-0, iar în cele patru meciuri de pe teren propriu au înregistrat două victorii (2-0 cu Bosnia-Herţegovina şi 4-0 cu Liechtenstein), un egal (0-0 cu Luxemburg) şi o înfrângere (0-1 cu Portugalia).

Islanda, locul 4, cu 10 puncte, mai are doar şanse teoretice de calificare la Euro 2024, fiind obligată să câştige în Slovacia, dar şi în Portugalia, în ultima partidă din grupă, cu condiţia ca Luxemburg să nu facă mai mult de patru puncte în ultimele două meciuri.

În cele trei partide jucate în deplasare până acum, echipa antrenată de norvegianul Age Fridtjof Hareide a înregistrat o victorie (7-0 cu Liechtenstein) şi două înfrângeri (0-3 cu Bosnia şi 1-3 cu Luxemburg), iar în cel mai recent meci din grupă a trecut pe teren propriu de Liechtenstein, scor 4-0.

În partida din tur, Slovacia s-a impus în Islanda cu 2-1, pe 17 iunie 2023, golurile fiind marcate de Kucka (27) şi Suslov (69), respectiv, Finnbogason (41p).

Echipe probabile

Slovacia: Dubravka - Pekarik, Vavro, Skriniar, Hancko - Duda, Lobotka, Kucka - Schranz, Polievka, Suslov.

Islanda: Olafsson - Sampsted, Ingason, Palsson, Finnsson - Willumsson, Trautason, Sigurdsson - Haraldsson, Finnbogason, Thorsteinsson.

Superbet oferă cota 1,20 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Slovacia - Islanda.

Slovacia - Islanda


1X
Cotă

1,20

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol