Steaua - Rapid, meci contând pentru etapa a doua a Grupei B din Cupa României, este programat, miercuri, 1 noiembrie, de la ora 21:00, pe Stadionul Ghencea, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

După duelurile din Liga 4, Steaua (niciun punct) şi Rapid (trei puncte) se întâlnesc într-un nou derby al orgoliilor, de data aceasta în Cupa României, într-o grupă din care mai fac parte CFR Cluj (trei puncte), U Cluj (trei puncte), Alexandria (niciun punct) şi Botoşani (nicun punct), în condiţiile în care primele două clasate se califică în sferturile de finală ale competiţiei.

Steaua a ajuns în faza grupelor după ce a trecut în play-off de Unirea Dej (Liga 2), în deplasare, scor 1-0, apoi a pierdut prima partidă din Grupa B, 1-3 pe teren propriu cu U Cluj.

În Liga 2, echipa antrenată de Daniel Opriţa este pe locul 11, cu 15 puncte după 11 etape, dar nu are drept de promovare în SuperLiga din cauza formei de organizare (club de drept public), iar în ultimele trei etape a înregistrat două victorii şi o înfrângere (a trecut cu 3-1 acasă de Ceahlăul în cel mai recent meci din campionat).

Cel mai bun marcator al „militarilor” este Bogdan Chipirliu, cu 10 goluri în 13 meciuri, acesta fiind şi golgheterul din Liga 2 (are nouă reuşite în 11 partide disputate în campionat).

Steaua va juca în ultimul meci din grupă cu Alexandria, în deplasare, pe 6 decembrie.

Rapid a intrat în competiţie direct în faza grupelor şi a câştigat primul meci din Grupa B, 3-1 pe terenul celor de la Botoşani.

Echipa antrenată de Cristiano Bergodi este pe locul 3 în SuperLiga, cu 26 de puncte după 14 etape, la cinci puncte în urma liderului FCSB, iar în ultimele trei runde a bifat două succese şi un rezultat de egalitate (a învins-o cu 2-0 pe Universitatea Craiova, pe teren propriu, în cel mai recent meci din campionat).

Golgheterul echipei din Giuleşti este Albion Rrahmani, cu şase reuşite în şapte meciuri jucate în SuperLiga (atacantul kosovar este accidentat şi nu va mai juca în 2023).

Rapid va juca în ultimul meci din grupă cu CFR Cluj, pe teren propriu, pe 6 decembrie.

Cele două echipe s-au întâlnit ultima oară în 2018, în Liga 4, pe Arena Naţională, când Rapid s-a impus cu 3-1 în faţa celor de la Steaua în play-off, într-un meci care avea să fie decisiv pentru promovarea giuleştenilor în Liga 3.

Superbet oferă cota 1,50 pentru pronosticul 2: victorie pentru oaspeţi în meciul Steaua - Rapid.

Steaua - Rapid

2
Cotă

1,50

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol