UTA - Rapid, meci contând pentru etapa a 13-a din campionatul României, este programat, vineri, 20 octombrie, de la ora 21:00, pe Stadionul Iuliu Bodola din Oradea, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

UTA şi Rapid deschid etapa a 13-a din SuperLiga cu un meci de tradiţie al fotbalului românesc, programat la Oradea deoarece la Stadionul Francisc Neuman au loc lucrări de schimbare a gazonului. Este partida în care Mircea Rednic, tehnicianul arădenilor, va înfrunta echipa cu care a câştigat campionatul şi ca jucător, şi ca antrenor!

UTA este pe locul 14, cu doar 10 puncte acumulate (mai are o restanţă de disputat, în deplasare, cu Farul, pe 26 octombrie), şi vine după o serie de cinci meciuri fără victorie în campionat (de la succesul de acasă cu FCSB au urmat trei egaluri şi două înfrângeri), iar în etapa precedentă a remizat pe terenul celor de la Petrolul, scor 0-0.

Victoriile în această perioadă au venit în Cupa României, unde UTA a trecut în play-off de Dumbrăviţa, 1-0 în deplasare, după care, în primul meci din Grupa D, s-a impus pe terenul celor de la Gloria Buzău, scor 2-1.

În partidele disputate acasă în acest sezon, UTA a înregistrat două succese, un rezultat de egalitate şi două eşecuri, iar cei mai buni marcatori ai echipei sunt Cătălin Carp, Andrej Fabry şi Godberg Cooper, fiecare cu câte două goluri în SuperLiga (arădenii au cel mai slab atac din campionat, doar opt goluri înscrise, la fel ca Dinamo).

„Nu mă gândesc la un meci egal, să stăm să ne apărăm. Oradea este cea mai bună alegere pentru suporteri, chiar dacă mi-aş fi dorit Sibiu, pentru condiţii. Rapid este o echipă pe val, mult mai bună acasă decât în deplasare”, a declarat Mircea Rednic, antrenorul celor de la UTA.

Rapid ocupă locul 3, cu 22 de puncte, cu şapte mai puţine decât liderul FCSB, şi are cinci victorii şi două remize în ultimele şapte partide din SuperLiga (serie invincibilă începută după eşecul de pe teren propriu cu Petrolul, scor 0-2), iar în etapa precedentă s-a impus acasă, scor 3-2 cu Poli Iaşi.

Giuleştenii au bifat două victorii, două remize şi o înfrângere în cele cinci meciuri disputate în acest sezon pe terenuri străine, iar golgheterul echipei este Albion Rrahmani, cu şase reuşite, dar care va lipsi câteva luni de pe teren din cauza unei accidentări grave (Rapid a marcat 10 goluri în ultimele patru meciuri şi are cel mai bun atac din campionat, cu 25 de goluri înscrise, la egalitate cu FCSB şi CFR Cluj).

În Cupa României, Rapid a intrat direct în faza grupelor şi a câştigat primul meci, 3-1 în deplasare cu Botoşani, în Grupa B.

„Sunt optimist şi încrezător că putem câştiga meciul de la Oradea. Nu este uşor, este un meci dificil împotriva celor de la UTA, sunt foarte bine antrenaţi de Mircea Rednic. Îl cunosc foarte bine şi va fi un meci foarte greu”, a spus Cristiano Bergodi, antrenorul celor de la Rapid.

În sezonul regulat din ediţia trecută de campionat, Rapid s-a impus în faţa celor de la UTA, în Giuleşti, în tur, scor 1-0, pentru ca, în retur, cele două echipe să remizeze la Arad, scor 1-1.

Superbet oferă cota 1,22 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul UTA - Rapid.

UTA - Rapid
X2
Cotă
1,22

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol