Genoa - Milan, meci contând pentru etapa a 8-a din campionatul Italiei, este programat, sâmbătă, 7 octombrie, de la ora 21:45, pe Stadio Luigi Ferraris, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 3, Orange Sport 2 şi Prima Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Genoa şi Milan încheie ziua de sâmbătă a etapei a 8-a din Serie A cu un meci de tradiţie în care sunt implicaţi şi doi internaţionali români, Radu Drăguşin şi George Puşcaş, ambii legitimaţi la echipa din Liguria.

Genoa, echipă care a promovat în această vară după un singur sezon petrecut în Serie B, este pe locul 14, cu opt puncte, iar în etapa precedentă a remizat pe terenul celor de la Udinese, scor 2-2.

Echipa antrenată de Alberto Gilardino a bifat o victorie, un egal şi o înfrângere în cele trei partide disputate pe teren propriu în această ediţie de campionat, iar cei mai bun marcatori ai „grifonilor” sunt Mateo Retegui şi Albert Gudmundsson, fiecare cu câte trei goluri în Serie A.

Genoa are în lot doi fotbalişti români, care au situaţii diametral opuse: fundaşul central Radu Drăguşin a fost integralist în toate cele şapte meciuri oficiale din acest sezon, în timp ce atacantul George Puşcaş a debutat pentru actuala sa echipă în Serie A abia în meciul de la Lecce, de acum trei etape, când a intrat pe teren în minutul 89, şi a mai jucat apoi doar cu Udinese, când a fost introdus pe teren în minutul 78.

Milan ocupă locul 2, cu 18 puncte, la egalitate cu liderul Inter, iar în etapa precedentă din campionat s-a impus acasă, scor 2-0 cu Lazio (a treia victorie consecutivă), după care a evoluat în Champions League, unde a remizat pe terenul celor de la Borussia Dortmund, scor 0-0.

În cele trei meciuri de pe teren propriu ale acestui sezon din Serie A, Milan a bifat victorii pe linie, iar golgheterul echipei este Olivier Giroud, care tocmai a împlinit 37 de ani, cu patru reuşite în campionat.

Stefano Pioli, antrenorul lui Milan, a schimbat semnificativ lotul în această vară, când au venit Samuel Chukwueze (Villarreal), Noah Okafor (Salzburg), Tijjani Reijnders (Alkmaar), Christian Pulisic şi Ruben Loftus-Cheek (ambii de la Chelsea), în timp ce Sandro Tonali a fost vândut la Newcastle pentru 70 de milioane de euro, iar Alexis Saelemaekers (Bologna), Charles De Ketelaere (Atalanta) au plecat sub formă de împrumut.

În stagiunea 2021-2022 din Serie A, când cele două echipe s-au confruntat ultima oară, Milan a câştigat ambele meciuri cu Genoa, 3-0 în tur, în deplasare, şi 2-0 în retur, acasă (s-a impus, de asemenea, şi în duelul din Cupa Italiei, pe teren propriu, 3-1 după prelungiri în optimile de finală ale competiţiei).

Superbet oferă cota 1,28 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Genoa - Milan.

Genoa - Milan
X2
Cotă
1,28

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol