​Jaqueline Cristian - Andreea Mitu, meci contând pentru turul al doilea (optimi de finală) al turneului de la Bucureşti, este programat, joi, 14 septembrie, nu înainte de ora 16:00, la Centrul Naţional de Tenis, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2.

Tenis de campFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

A doua ediţie Ţiriac Foundation Trophy se desfăşoară în perioada 11-17 septembrie la Bucureşti şi oferă premii în valoare totală de 115.000 USD şi 125 de puncte în clasamentul WTA.

Prima ediţie, care avut loc în 2022, a fost câştigată de Irina Begu, care nu participă în 2023, favoritele principalele la actuala edişie fiind Ana Bogdan (România), Viktoriya Tomova (Bulgaria), Jaqueline Cristian (România), Sara Errani (Italia) şi Anna Bondar (Ungaria).

Jaqueline Cristian (România, 98 WTA), favorita nr. 3 a turneului de la Bucureşti, a acces în turul al doilea al competiţiei după ce a trecut în runda inaugurală de Lulu Sun (Elveţia, 200 WTA), scor 6-1, 6-3.

Jaqueline Cristian a avut o primă jumătate de an de coşmar, fiind nevoită să joace mai mult în turnee ITF, reuşind să se impună la Trnava (Slovacia), Palmanova (Spania) şi Zagreb (Croaţia), dar apoi a început să urce şi în competiţiile WTA, cu semifinală la Praga (Cehia) şi sfert de finală la Bari (Italia), rezultate care au readus-o în Top 100.

Andreea Mitu (România, 309 WTA), care a acces pe taboul principal după ce a primit un wild card din partea organizatorilor, a eliminat-o în primul tur al turneului de la Bucureşti pe Carlota Martinez Cirez (Spania, 222 WTA), scor 6-1, 6-3.

Andreea Mitu a obţinut la începtul lunii septembrie cel mai important titlu ITF din carieră, reuşind să se impună la Praga (Cehia), într-un turneu dotat cu premii totale de 60.000 USD (este primul titlu pe care îl câştigă după patru ani, precedentul fiind cel din 2019, de la Arad).

Pentru accederea în turul al doilea la Ţirac Foundation Trophy, Jaqueline Cristian şi Andreea Mitu, care se întâlnesc în premieră în circuit, şi-au asigurat fiecare câte 2.000 USD şi 15 puncte WTA.

Superbet oferă cota 2,05 pentru pronosticul Scor Exact 2-0: Jaqueline Cristian să se impună în două seturi în meciul cu Andreea Mitu.

Jaqueline Cristian vs Andreea Mitu
Scor exact 2-0


Cotă 2,05


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol