Maccabi Haifa - Young Boys Berna, meci contând pentru prima manşă a play-off-ului din Liga Campionilor, este programat, miercuri, 23 august, de la ora 22:00, pe Sammy Ofer Stadium, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 3, Orange Sport 3 şi Prima Sport 3.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Maccabi Haifa, intrată în competiţie încă din primul tur preliminar, şi Young Boys Berna, calificată direct în play-off, se întâlnesc într-una dintre cele mai echilibrate „duble” ale barajului pentru grupele Champions League (cele două echipe nu s-au mai confruntat niciodată până acum).

Maccabi Haifa, campioana Israelului, a disputat toate cele trei tururi preliminare, în care a trecut, pe rând, de campioana Maltei, Hamrun Spartans, 4-0 (d) şi 2-1 (a), de campioana Moldovei, Sheriff Tiraspol, 0-1 (d) şi 4-1 (a), şi de campioana Slovaciei, Slovan Bratislava, 2-1 (d) şi 3-1(a).

Pe plan intern, Maccabi Haifa a câştigat Supercupa Israelului, 3-1 cu Beitar Ierusalim într-un meci disputat pe teren propriu (22 iulie), şi s-a calificat în finala Cupei Ligii, după 2-0 în deplasare cu Maccabi Petach-Tikva (19 august), în condiţiile în care campionatul începe pe 26 august.

Maccabi Haifa, echipă antrenată de Messay Dego, un israelian de 37 de ani născut în Etiopia şi promovat de la tineret după plecarea lui Barak Bakhar la Steaua Roşie Belgrad, a ajuns de trei ori în grupele Ligii Campionilor, ultima oară chiar în ediţia trecută, când a terminat pe locul 4 după Benfica, Paris Saint Germain şi Juventus.

Young Boys Berna, campioana Elveţiei, debutează în acest sezon al Ligii Campionilor în play-off şi a evoluat de două ori în istoria sa în faza grupelor, în ediţiile 2018-2019 şi 2020-2021, clasându-se de fiecare dată pe locul 4.

Startul actualei ediţii a campionatului intern nu a fost tocmai cel aşteptat de Young Boys Berna, care are două victorii şi două remize după patru etape (opt puncte), iar în cel mai recent meci s-a impus cu 5-0 pe terenul celor de la Breteinrain, echipă din liga a treia, în primul tur din Cupa Elveţiei.

Young Boys Berna este antrenată din 2022 de fostul mare internţional Raphael Wicky (75 de selecţii şi un gol pentru echipa naţională), care ca jucător (mijlocaş defensiv) a făcut carieră mai în Germania, la Hamburger SV şi Werder Bremen, unul dintre „secunzii” acestuia fiind românul Zoltan Kadar (şapte selecţii pentru „tricolori”), fost jucător la U Cluj şi Dinamo.

Superbet oferă cota 1,45 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Maccabi Haifa - Young Boys Berna.

Maccabi Haifa - Young Boys Berna 1X


Cotă 1,45


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol