Aktobe - Sepsi, meci contând pentru manşa a doua a turului al treilea preliminar din Conference League, este programat, joi, 17 august, de la ora 19:00, pe Stadionul Ortaliq, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Sepsi are o misiune dificilă pe terenul celor de la Aktobe, fiind obligată să câştige pentru a se califica, după ce, în prima manşă, cele două echipe au remizat la Sf. Gheorghe, scor 1-1 (R. Varga 89, respectiv, Elder Santana 65).

Aktobe a terminat ediţia din 2022 a campionatului din Kazahstan pe locul 2, la un singur punct în urma campioanei Astana, iar în actuala ediţie, 2023, ocupă poziţia secundă după 19 etape, la şase puncte în urma liderului Ordabasy, care are şi un meci mai puţin disputat (se joacă sistem primăvară - toamnă).

Antrenorul echipei este Andrei Karpovich, un fost mijlocaş defensiv cu 55 de selecţii în naţionala kazahă şi care a jucat aproape întreaga carieră în ţara sa natală, cu excepţia a doua sezoane petrecute în Rusia, unul la Rostov şi unul la Dinamo Moscova.

Aktobe a început aventura europeană în turul al doilea preliminar din Conference League, în care a trecut de Torpedo Kutaisi, din Georgia (4-1 în deplasare şi 1-2 acasă), iar în cea mai recentă etapă de campionat remizat pe terenul ultimei clasate, Aksu, scor 1-1, într-un meci în care şi-a menajat însă aproape toţi titularii.

Sepsi este în continuare neînvinsă în acest sezon, indiferent de competiţie: a câştigat Supercupa României după 1-0 cu Farul la Ploieşti, în campionat are două victorii şi două remize, iar în Conference League a trecut în turul precedent de CSKA Sofia, din Bulgaria, după 2-0 în deplasare şi 4-0 acasă.

Echipa antrenată de Liviu Ciobotariu vine însă după două egaluri obţinute in extremis, ambele pe teren propriu, 1-1 cu Oţelul în SuperLiga şi 1-1 cu Aktobe în Conference League (covăsnenii şi-au amânat partida din etapa a 5-a a campionatului, din deplasare, cu CFR Cluj).

„Trebuie să mergem cu multă încredere! Visul nostru va trebui să continue, dar trebuie să fim mult mai atenţi. Întâlnim o formaţie puternică şi solidă”, a spus Liviu Ciobotariu.

Câştigătoarea „dublei” dintre Aktobe şi Sepsi va juca în play-off-ul din Conference League cu învingătoarea duelului Bodo/Glimt - Pyunik Yerevan (norvegienii s-au impus în tur, acasă, cu 3-0, iar returul se joacă, tot joi, 17 august, de la ora 19:00, în Armenia).

Superbet oferă cota 1,95 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Aktobe - Sepsi.

Aktobe vs Sepsi GG
Cotă 1,95

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol