Aris Limassol - Rakow Czestochowa, meci contând pentru manşa a doua a turului al treilea preliminar din Liga Campionilor, este programat marţi, 15 august, de la ora 20:00, pe Alphamega Stadium din Kolossi, şi va fi transmis în direct de site-ul superbet.ro (live stream).

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Aris Limassol încearcă să dea lovitura competiţiei în "dubla" cu Rakow Czestochowa, echipă care porneşte ca favorită după victoria din tur, de pe teren propriu, cu 2-1 (Kocherhin 7, Piasecki 73p, respectiv, Mayambela 88).

Aris Limassol a câştigat în premieră campionatul din Cipru la finalul sezonului trecut, după ce a terminat pe locul 1 la finalul play-off-ului, deşi încheiase sezonul regulat pe locul 3, la şase puncte în urma liderului Apoel Nicosia şi la patru puncte în urma lui AEL Larnaca.

De altfel, aceasta este abia a doua participare din istorie în cupele europene, după cea din stagiunea precedentă, din preliminariile Conference League (2-0 acasă şi 0-3 în deplasare cu Neftchi Baku).

În acest sezon, Aris Limassol a trecut în turul precedent de Bate Borisov, după o "dublă" cu 16 goluri (!), 6-2 acasă şi 5-3 în deplasare, după ce reuşise să câştige Supercupa Ciprului, 2-0 cu deţinătoarea cupei, Omonia Nicosia.

Echipa este antrenată de Aleksey Shpilevsky (35 de ani), un fost mijlocaş defensiv care s-a retras la doar 18 ani din cauza unei accidentări grave, apucând să joace doar pentru VfB Stuttgrat II şi să reprezinte echipa naţională under 17 a Belaruslui la CE din 2006.

Rakow Czestochowa este, la rândul ei, la primul titlu câştigat în Polonia, după două sezoane în care a ocupat locul 2 (a terminat cu nouă puncte peste a doua clasată, Legia Varşovia).

Rakow Czestochowa este la a treia prezenţă europeană, după ce în primele două s-a oprit de fiecare dată în play-off-ul Europa League, fiind eliminată de Gent şi, respectiv, Slavia Praga.

În tururile anterioare din Liga Campionilor, campioana Poloniei a trecut de Flora Tallin, după 1-0 acasă şi 3-0 în deplasare, şi de Qarabag, după 3-2 pe teren propriu şi 1-1 în deplasare.

În campionatul intern, Rakow Czestochowa este pe locul 10 după patru etape, cu patru puncte, dar a disputat doar trei meciuri (o victorie, un egal şi o înfrângere).

Echipa este antrenată din această vară de Dawid Szwarga (32 de ani), fostul ei "secund" în ultimii doi ani, care ca fotbalist a evoluat doar în ligile regionale ale Poloniei.

Rakow Czestochowa are în lot doi români, Deian Sorescu şi Bogdan Racoviţan, ambii pe teren la meciul tur, primul din minutul 73, al doilea integralist.

Învingătoarea "dublei" dintre Aris Limassol şi Rakow Czestochowa va juca în play-off cu Sparta Praga sau FC Copenhaga (0-0 în prima manşă, în Danemarca, returul se jocă tot marţi, de la ora 20:00, în Cehia).

Superbet oferă cota 1,38 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Aris Limassol - Rakow Czestochowa.

Aris Limassol vs. Rakow Czestochowa 1X
Cotă 1,38

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol