Dinamo - Botoşani, meci contând pentru etapa a 5-a din campionatul României, este programat, luni, 14 august, de la ora 20:30, pe Stadionul Arcul de Triumf din Capitală, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Dinamo caută prima victorie de la revenirea în SuperLiga în faţa celor de la Botoşani, un adversar care trece printr-o criză de formă şi rezultate, cele două echipe ocupând ultimele două poziţii în clasament (16 şi, respectiv, 15) după primele patru etape.

Dinamo a câştigat în etapa precedentă primul punct din acest sezon, 1-1 în deplasare cu U Cluj, după trei înfrângeri pe linie, 0-2 cu Universitatea Craiova şi 0-3 cu Sepsi, ambele acasă, şi 1-2 cu FCSB în deplasare.

Dinamo are cea mai slabă apărare din SuperLiga, cu opt goluri primite (o medie de două pe meci), motiv pentru care l-a legitimiat pe portarul Răzvan Began, ultima oară legitimat chiar la Botoşani, al nouălea transfer al verii după Denis Politic, Goncalo Gregorio, Hakim Abdallah, Josue Jamowoo, Adnan Golubovic, Christian Ilic, Lucas şi Cristian Costin.

"Eu n-am fost niciodată altfel decât optimist. Preocuparea mea principală a fost când vom aduce jucătorii, pentru că am avut acea interdicţie legată de transferuri. Punctul cu U Cluj le-a dat mai multă încredere, au un tonus bun, sunt convinşi şi ei că putem realiza lucruri bune anul acesta", a declarat Ovidiu Burcă, antrenorul "câinilor roşii".

Botoşani are doar două puncte acumulate până acum, după 1-2 cu Voluntari (d), 1-1 cu Petrolul (a), 2-2 cu Rapid (d) şi 0-1 cu FCU 1948 Craiova (a), motiv pentru care situaţia lui Marius Croitoru, antrenorul de facto al echipei (în actele oficiale postul îi aparţine lui Mihai Ciobanu), este foarte complicată.

Valeriu Iftime, patronul celor de la Botoşani, este convins că meciul cu Dinamo îi poate decide soarta lui Marius Croitoru: "Există frica, neliniştea care ne macină pe toţi având în vedere situaţia din prezent. E important şi pentru el ceea ce va urma şi luni, apoi şi cu Oţelul Galaţi. Dacă nu câştigăm cu Dinamo, cu Oţelul, va fi greu pentru el să continue. Nu din cauza mea, am semnat un angajament pe doi ani, dar pentru el, pentru spectatori. Putem spune că sunt două etape decisive".

Cele două echipe s-au confruntat ultima oară în ediţia 2021-2022 de campionat, când Botoşani s-a impus în ambele meciuri din sezonul regulat, 2-1 în tur, în Capitală, şi 4-0 în retur, acasă, în timp ce Dinamo a câştigat partida din play-out, disputată în deplasare, scor 3-2.

Superbet oferă cota 1,38 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Dinamo - Botoşani.

Dinamo vs Botoşani 1X
Cotă 1,38

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol