Galatasaray - Zalgiris, meci contând pentru manşa a doua a turului al doilea preliminar din Liga Campionilor, este programat, miercuri, 2 august, de la ora 21:30, pe Stadionul Ali Sami Yen din Istanbul.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Galatasaray are prima şansă la calificarea în faza următoare a competiţiei după ce a remizat în meciul tur pe terenului lui Zalgiris, scor 2-2.

Galatasaray a câştigat titlul în Turcia după o pauză de patru ani, iar ultima prezenţă în grupele Champions League a bifat-o în sezonul 2019-2020 (doauă puncte într-o grupă cu Real Madrid, Paris Saint Germain şi Club Brugge).

Galatasaray este la abia al doilea meci oficial al noului sezon (campionatul intern începe pe 13 august), după ce în amicalele din vară a înregistrat o victorie (2-0 cu Kisvarda), o remiză (1-1 cu Austria Viena) şi două înfrângeri (3-4 cu Hull City şi 0-2 cu Sturm Graz).

Echipa din Istanbul este antrenată din vara anului trecut de fostul ei mare jucător Okan Buruk, care are în palmares şapte titluri, patru cupe, trei supercupe, Cupa UEFA şi Supercupa Europei, iar ca tehnician a cucerit două titluri, unul cu Istanbul Başakşehir şi unul cu Galatasaray, plus o cupă cu Akhisaspor.

Olimpiu Moruţan este singurul jucător român din lotul lui Galatasaray, unde a revenit după împrumutul la Pisa, în timp ce Alexandru Cicâldău va fi cedat din nou, sub formă de împrumut, cel mai probabil la Konyaspor (sezonul trecut a jucat la Al Ittihad Kalba, în Arabia Saudită).

Zalgiris, cea mai titrată echipă din Lituania, vine după un titlu câştigat în sezonul trecut, iar în această stagiune este pe locul 2, cu 52 de puncte după 24 de etape, la şase puncte în urma lui Panevezys, care are şi un meci mai puţin disputat (sunt zece echipe, se joacă două tururi şi două retururi).

Zalgiris a pierdut ultima partidă din campionat, 1-2 acasă în faţa liderului Panevezys, deşi venea după cinci victorii consecutive, şi îl are în lot pe românul Liviu Antal, care a mai jucat pentru echipa din Vilnius în perioada 2017-2020 (110 meciuri şi 62 de goluri în toate competiţiile), câştigând un titlu, o cupă şi o supercupă (în 2018 a fost golgheterul campionatului lituanian).

În primul tur preliminar din Liga Campionilor, Zalgiris, echipă antrenată din ianuarie 2021 de kazahul Vladimir Cheburin, a trecut de Struga, campioana Macedoniei de Nord, după 0-0 acasă şi 2-1 în deplasare.

Superbet oferă cota 1,42 pentru pronosticul „peste 2,5 goluri”: cel puţin trei goluri marcate, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Galatasaray - Zalgiris.

Galatasaray - Zalgiris Peste 2,5 goluri


Cotă 1,42


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol