Genk - Servette, meci contând pentru manşa a doua a turului al doilea preliminar din Liga Campionilor, este programat, marţi, 2 august, de la ora 20:00, pe Fenix Stadion.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Genk a remizat în prima manşă cu Servette la Geneva, scor 1-1, şi pleacă favorită la calificare, dar ambele echipe au un start foarte bun de sezon.

Genk a ratat incredibil titlul de campioană în stagiunea precedentă a campionatului din Belgia, în care, după ce a terminat pe locul 1 sezonul regulat, s-a clasat pe locul 2 în play-off, la un singur punct în urma campioanei Antwerp, cu care a remizat în ultima etapă, acasă, scor 2-2, fiind egalată la ultima fază!

Din vara anului trecut, Genk este antrenată de Wouter Vranken, fostul ei mijlocaş (2006-2008), care ca tehnician are în palmares o cupă câştigată cu Mechelen în 2019.

Genk, care a lipsit din ediţia trecută a cupelor europene, a început în forţă noul sezon al campionatului intern şi s-a impus în prima etapă pe terenul nou promovatei RWD Molenbeek, scor 4-0.

Servette a terminat pe locul 2 ultima ediţie a campionatului din Elveţia, la 16 puncte în urma campioanei Young Boys Berna (sunt zece echipe în campionat, se joacă două tururi şi două retururi), şi a revenit în Liga Campionilor după 23 de ani.

Echipa din Geneva este antrenată din această vară de Rene Weiler, un fost fundaş cu o selecţie în naţionala Elveţiei (campion cu Anderlecht în Belgia şi cu Al Ahly în Egipt ca tehnician), care l-a înlocuit pe Alain Geiger, cel care a condus-o timp de cinci ani şi care a promovat-o în 2019 în prima ligă.

Servette a început cu o victorie noua ediţie de campionat, scor 3-1 pe terenul celor de la Grasshopper Zurich, după care a remizat în etapa a doua, acasă, cu FC Zurich, scor 2-2 (a revenit de la 0-2).

De menționat că Servette este neînvinsă în ultimele 14 meciuri oficiale și amicale, iar Genk are o singură înfrângere în ultimele 11 partide (a pierdut meciul de verificare cu PAOK Salonic, scor 2-3).

Câştigătoarea „dublei” dintre Genk şi Servette va juca în turul al treilea preliminar din Liga Campionilor cu Glasgow Rangers, vicecampioana Scoţiei, la care este legitimat românul Ianis Hagi.

Superbet oferă cota 1,60 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Genk - Servette.

Genk - Servette 1

Cotă 1,60


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol