Olimpija Ljubljana - Ludogorets, meci contând pentru manşa a doua a turului al doilea preliminar din Liga Campionilor, este programat, marţi, 1 august, de la ora 21:00, pe Stadionul Stozice, şi va fi transmis în direct de site-ul superbet.ro (live stream).

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Olimpija Ljubljana şi Ludogorets Razgrad se întâlnesc într-una dintre cele mai interesante partide ale acestei faze din Champions League, după ce, în tur, la Razgrad, scorul a fost egal, 1-1.

Olimpija Ljubljana a câştigat ediţia 2022-2023 a campionatului din Slovenia cu 73 de puncte, cu şase mai multe decât a doua clasată, Celje, şi cu 11 peste ocupanta locului 3, Maribor (sunt zece echipe, se joacă de două ori tur-retur).

În primul tur preliminar din Liga Campionilor, Olimpija Ljubljana a trecut de Valmiera, campioana Letoniei, cu o dublă victorie, 2-1 acasă şi 2-1 în deplasare.

În actuala ediţie de campionat, Olimpija Ljubljana a început cu o înfrângere, 1-2 pe terenul lui Koper, apoi s-a impus categoric acasă, scor 5-0 cu Rogaska.

Echipa este antrenată de portughezul Joao Henriques, care din această vară este la prima experienţă în străinătate după ce, timp de 20 de ani, a pregătit doar echipe din ţara sa natală, cele mai importante fiind Pacos Ferreira, Vitoria Guimaraes, Moreirense şi Maritimo, însă fără vreo performanţă notabilă.

Olimpija Ljubljana nu a ajuns niciodată în grupele vreunei competiţii continentale, cel mai aproape fijnd în 2018, când a fost eliminată în play-off-ul Europa League (în rest s-a oprit în tururile preliminare).

Ludogorets este campioana ultimelor 12 ediţii ale campionatului din Bulgaria, dar în sezonul trecut a avut emoţii până la final, reuşind să termine cu doar un punct în faţa celor de la CSKA Sofia.

Din luna martie, antrenorul echipei este Ivaylo Petev, un fost mijlocaş care ca jucător are în palmares o cupă cucerită cu Litex Loveci şi care ca tehnician a mai câştigat alte două titluri cu Ludogorets, în 2012 şi 2013 (între timp le-a mai pregătit pe AEL Limassol şi Dinamo Zagreb, dar şi echipele naţionale ale Bulgariei şi Bosniei-Herţegovina).

În primul tur preliminar din Champions League, Ludogorets a trecut de Ballkani, campioana din Kosovo, după 0-2 în deplasare şi 4-0 pe teren propriu.

În campionatul intern, Ludogorets a jucat tot două meciuri, 1-3 pe terenul lui Krumovgrad şi 5-0 acasă cu Etar Veliko Tarnovo.

Ludogorets, echipă cu experienţă europeană în ultimii ani (şapte prezenţe în grupe, două în Champions League şi cinci în Europa League), a ajuns în ediţia trecută până în 16-imile de finală din Conference League, unde a fost eliminată, la penalty-uri, de Anderlecht.

Echipa care se va califica dintre Olimpija Ljubljana şi Ludogorets va juca în turul al treilea prelimianr din Liga Campionilor cu învingătoarea „dublei” Galatasaray - Zalgiris (2-2 în prima manşă, în Lituania).

Superbet oferă cota 1,33 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Olimpija Ljubljana - Ludogorets.

Olimpija Ljubljana - Ludogorets
X2
Cotă
1,33

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol