Beatriz Haddad Maia - Sorana Cîrstea, meci contând pentru turul al treilea al turneului de Grand Slam de la Wimbledon, este programat, sâmbătă, 8 iulie, de la ora 13:00, la All England Lawn Tennis and Croquet Club (competiţia este transmisă de Eurosport 1, Eurosport 2 şi Eurosport App).

Tenis de campFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Beatriz Haddad Maia şi Sorana Cîrstea se întâlnesc într-unul dintre cele mai interesante meciuri ale zilei de pe tabloul feminin de la Wimbledon 2023.

Turneul de la Wimbledon are premii totale în valoare de 44,7 milioane lire sterline, aceasta fiind ediţia a 136-a la masculin (deţinătorul trofeului este Novak Djokovic) şi ediţia a 129-a la feminin (deţinătoarea trofeului este Elena Rybakina).

Beatriz Haddad Maia (Brazilia, 27 de ani, 13 WTA) a trecut în tururile precedente de Yulia Putintseva (Kazahstan, 56 WTA), scor 3-6, 6-0, 6-4, şi de Jaqueline Cristian (România, 133 WTA), scor 4-6, 6-2, 6-4.

Beatriz Haddad Maia nu trecuse niciodată de turul al doilea la un turneu de Grand Slam până la semifinala de la Roland Garros din acest an şi este la cea mai bună clasare din carieră în acest moment.

Sorana Cîrstea (România, 33 de ani, 37 WTA) trece printr-un moment favorabil al carierei şi a ajuns în turul al treilea la Wimbledon 2023 după ce le-a aliminat pe Tatjana Maria (Germania, 62 WTA), scor 6-1, 2-6. 6- 2, şi pe Jelena Ostapenko (Letonia, 17 WTA), scor 4-6, 6-7, 6-4.

Românca a venit la Londra după cinci înfrângeri în ultimele şapte meciuri, fiind eliminată în primul tur la Strasbourg, Roland Garros şi Eastbourne (iarbă) şi în al doilea tur la Roma şi Birmingham (iarbă), serie dezastruoasă care a urmat turneului câştigat la Reus (Spania).

Mai mult, recent a fost implicată într-un scandal mediatic, în urma unei postări controversate pe reţelele de socializare, fiind criticată dur în mediul online.

Sorana Cîrstea este pentru a patra oară în carieră în turul al treilea la Wimbledon, iar dacă trece de Beatriz Haddad Maia va stabili un nou record personal la turneul londonez.

Cele două jucătoare s-au mai întâlnit de cinci ori în circuitul WTA, iar Sorana Cîrstea s-a impus de trei ori, ultima oară chiar în acest an, pe 20 februarie, la Dubai, scor 4-6, 7-6, 7-5, în timp ce Beatriz Hadda Maia a câştigat două partide, ultima tot în 2023, pe 9 ianuarie, la Adelaide, scor 7-6, 6-1.

Câştigătoarea meciului Beatriz Haddad Maia - Sorana Cîrstea va juca în turul al patrulea cu învingătoarea partidei dintre Katie Boulter (Marea Britanie, 89 WTA) şi Elena Rybakina /Kazahstan, 3 WTA).

Superbet oferă cota 2,25 pentru pronosticul Exact Seturi 3: trei seturi, indiferent de câştigătoare, în meciul Beatriz Haddad Maia - Sorana Cîrstea.

Beatriz Haddad Maia vs Sorana Cîrstea Exact Seturi 3
Cotă 2,25

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol