Sorana Cîrstea - Tatjana Maria, meci contând pentru primul tur al turneului de Grand Slam de la Wimbledon, este programat, marţi, 4 iulie, nu înainte de ora 13:00, la All England Lawn Tennis and Croquet Club, şi va fi transmis în direct de Eurosport 1.

Tenis de campFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Turneul de Grand Slam de la Wimbledon (o suburbie a capitalei Londra) are premii totale în valoare de 44,7 milioane lire sterline, ajungând la ediţia a 136-a a turneului masculin (deţinătorul trofeului este Novak Djokovic) şi la ediţia a 129-a a celui feminin (deţinătoarea trofeului este Elena Rybakina).

Sorana Cîrstea are un meci dificil în primul tur la Wimbledon cu Tatjana Maria, cele două sportive întâlnindu-se pentru al doilea an consecutiv la turneul de la Londra.

Sorana Cîrstea (România, 33 de ani, nr. 37 WTA) vine după cinci înfrângeri în ultimele şapte meciuri, fiind eliminată în primul tur la Strasbourg, Roland Garros şi Eastbourne (iarbă) şi în al doilea tur la Roma şi Birmingham (iarbă), serie dezastruoasă care a urmat turneului câştigat la Reus (Spania).

În ultimul meci disputat, Sorana Cîrstea a pierdut cu Ana Bogdan (România, 57 WTA), la Eastbourne, scor 3-6, 6-2, 3-6. Tatjana Maria (Germania, 35 de ani, nr. 62 WTA) este o specialistă pe iarbă, iar anul trecut a reușit astfel să ajungă în semifinale la Wimbledon, unde acedat greu, scor 2-6, 6-3, 1-6 cu Ons Jabeur (Tunsia, nr. 2 WTA).

De altfel, la ediţia trecută a turneului londonez, Tatjana Maria a eliminat-o, în turul al doilea, chiar pe Sorana Cîrstea, scor 6-3, 1-6, 7-5 (românca se impusese în precedentele trei meciuri cu germanca, de două ori pe zgură şi o dată pe hard).

Înainte de Wimbledon 2023, Tatjana Maria a pierdut în primul tur la Bad Homburg, 7-5, 2-6, 0-6 cu Iga Swiatek (Polonia, nr. 1 WTA), după ce ajunsese în finală la Gaiba, tot pe iarbă, 6-3, 4-6, 5-7 cu Ashlyn Krueger (SUA, nr. 109 WTA).

Câştigătoarea meciului dintre Sorana Cîrstea şi Tatjana Maria va juca în turul al doilea cu învingătoarea meciului Greet Minnen (Belgia, nr. 123 WTA) – Jelena Ostapenko (Letonia, nr. 17 WTA).

Superbet oferă cota 2,35 pentru Exact Seturi 3: trei seturi, indiferent de câştigătoare, în meciul Sorana Cîrstea - Tatjana Maria.

Sorana Cîrstea vs Tatjana Maria Exact Seturi 3
Cotă 2,35

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol