Bohemian Dublin - Shamrock Rovers, meci contând pentru etapa a 22-a din campionatul Irlandei, este programat, vineri, 23 iunie, de la ora 21:45, pe Dalymount Park, şi va fi transmis în direct de site-ul superbet.ro (live stream).

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Bohemian Dublin şi Shamrock Rovers se întâlnesc în derby-ul etapei a 22-a din Premier Division, cele două echipe, unele dintre cele mai de succes ale ţării, fiind implicate în lupta pentru titlul de campioană a Irlandei.

Bohemian Dublin este pe locul 4, cu 34 de puncte, la opt în urma liderului Shamrock Rovers, dar are un meci mai puţin disputat, astfel că o victorie în derby şi încă una în meciul restant i-ar permite să se apropie de locul 1.

Echipa este antrenată din toamna anului trecut de Declan Devine, un fost fotbalist nord-irlandez de ligi inferioare, dar care ca tehnician a reuşit să câştige Cupa Irlandei (FAI Cup) cu Derry City în 2012.

Bohemian Dublin vine după o victorie, trei rezultate de egalitate şi o înfrângere în ultimele cinci partide din campionat, iar în etapa precedentă a remizat pe terenul celor de la Derry City, scor 0-0.

Bohemian Dublin are în palmares 11 titluri de campioană şi şapte Cupe ale Irlandei, iar în sezonul precedent, 2022 (se joacă sistem primăvară-toamnă), a terminat pe locul 6 din 10.

Shamrock Rovers ocupă locul 1, cu 42 de puncte, cu şase mai multe decât a doua clasată, Derry City, şi vine după trei victorii consecutive, ultima obţinută pe teren propriu, 4-0 cu UC Dublin.

Echipa este antrenată de fostul ei fotbalist Stephen Bradley încă din 2016, alături de care a cucerit trei titluri şi o Cupă a Irlandei (ca jucător a fost campion cu Drogheda United în 2017 şi cu Shamrock Rovers în 2010).

Shamrock Rovers este cea mai titrată echipă din Irlanda, având 20 de titluri de campioană în palmares, ultimele trei fiind obţinute consecutiv în 2020, 2021 şi 2022 (campionatul are zece echipe şi se dispută în sistem primăvară-toamnă, cu două tururi şi două retururi).

În Europa, cele mai mari performanţe ale echipei din Tallaght (cel mai mare oraş-satelit al capitalei Dublin, cu 80.000 de locuitori) sunt participările în grupele Europa League (2011-2012) şi, respectiv, Conference League (2022-2023).

Cele două echipe s-au întâlnit deja de două ori în acest sezon, iar Shamrock Rovers s-a impus de fiecare dată în faţa celor de la Bohemian Dublin, cu 2-0, atât în deplasare, pe 7 aprilie 2023, cât şi pe teren propriu, pe 5 mai 2023.

Superbet oferă cota 1,33 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Bohemian Dublin - Shamrock Rovers.

Bohemian Dublin - Shamrock Rovers
X2
Cotă
1,33

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol