Belgia - Austria, meci contând pentru Grupa F a preliminariilor pentru Euro 2024 din Germania, este programat, sâmbătă, 17 iunie, de la ora 21:45, pe Stade Roi Baudouin din Bruxelles, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 3 şi Prima Sport 2.

Stadion de fotbalFoto: Aleksii Sidorov | Dreamstime.com

Belgia şi Austria se întâlnesc într-unul dintre cele mai interesante meciuri ale zilei, după ce au avut un start foarte bun de campanie, care le face favorite la calificare (din grupă mai fac parte Suedia, Estonia şi Azerbaidjan).

Belgia este pe locul 2, cu trei puncte, dar a disputat un singur meci, 3-0 în deplasare cu Suedia (toate golurile au fost marcate de Romelu Lukaku), primul oficial după CM 2022 din Qatar, acolo unde „dracii roşii” au trăit dezamăgirea eliminării încă din faza grupelor.

Succesul din luna martie de la Stockholm a fost urmat la câteva zile de o altă victorie a echipei antrenată de Domenico Tedesco în faţa unui adversar de top, 3-2 în mecul amical cu Germania, gazda turneului final din 2024.

Belgia are 15 victorii consecutive în preliminariile europene, venite după înfrângerea din Ţara Galilor, de pe 12 iunie 2015, scor 0-1 (acesta este şi singurul eşec din ultimele 21 de partide jucate în calificările pentru Campionatul European).

Austria ocupă locul 1, cu şase puncte, după victoriile de pe teren propriu cu Azerbaidjan, scor 4-1, şi cu Estonia, scor 2-1, şi are şanse mari de a ajunge pentru a treia oară consecutiv la un turneu final de Campionat European.

Echipa antrenată de Ralf Rangnick pare să fi trecut pentru ultimele dezamăgiri, ratarea calificării la CM 2022 din Qatar, după barajul pierdut cu Ţara Galilor (1-2) şi retrogradarea în Liga B din Liga Naţiunilor (a terminat pe locul 4, cu doar patru puncte, o grupă cu Croaţia, Franţa şi Danemarca).

Cele două echipe s-au întâlnit ultima oară în preliminariile pentru Euro 2012, când au remizat în tur, la Bruxelles, scor 4-4, pentru ca în retur, la Viena, Belgia să se impună cu Austria, scor 2-0 (ambele au ratat calificarea la turneul final din Polonia și Ucraina, grupa fiind câştigată de Germania, iar la baraj a mers Turcia).

Echipe probabile

Belgia: Courtois - Castagne, Faes, Vertonghen, Theate - Onana, Tielemans, Mangala - Carrasco, Lukaku, Openda.

Austria: Bachman - Mwene, Danso, Alaba, Wober - Laimer, Seiwald, Sabitzer, Wimmer - Arnautovic, Gregoritsch.

Superbet oferă cota 1,65 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Belgia - Austria.

Belgia - Austria 1

Cotă 1,65


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

„Sursa foto: Dreamstime