​Spania - Italia, meci contând pentru semifinalale din UEFA Nations League, este programat, joi, 15 iunie, de la ora 21:45, pe Stadionul De Grolsch Veste din Enschede, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Patru echipe naţionale sunt implicate în turneul final al Ligii Naţiunilor, găzduit de Olanda şi la care mai participă, pe lângă ţara organizatoare, Croaţia, Spania şi Italia.

Se joacă sistem semifinale, finala mică, finala mare, iar în acest an vom avea o nouă câştigătoare, după ce Portugalia (2019) şi Franţa (2021), învingătoarele din primele două ediţii, nu s-au calificat la turneul final.

Spania a câştigat Grupa 2 din Liga A, în care a bifat trei victorii, două remize şi o înfrângere: 1-1 (a) şi 1-0 (d) cu Portugalia, 2-2 (d) şi 2-0 (a) cu Cehia, 1-0 (d) şi 1-2 (a) cu Elveţia.

Spania a participat apoi la CM 2022 din Qatar, acolo unde Furia Roja a trecut de faza grupelor şi a fost eliminată în optimile de finală ale competiţiei, de Maroc, după executarea loviturilor de departajare.

În preliminariile pentru Euro 2024, echipa antrenată de Luis de la Fuente a debutat cu victorie spectaculoasă, 3-0 pe teren propriu cu Norvegia, dar apoi a suferit o înfrângere surprinzătoare, 0-2 în deplasare cu Scoţia (din Grupa A mai fac parte Georgia şi Cipru; se califică primele două clasate).

Spania a mai participat la turneul final al Ligii Naţiunilor în 2021, când a trecut în semifinale de Italia cu 2-1 şi a pierdut finala cu Franţa, scor 1-2.

Italia a terminat pe locul 1 în Grupa 3 din Liga A, în care a bifat trei victorii, două remize şi un eşec: 1-1 (a) şi 2-5 (d) cu Germania, 2-1 (a) şi 2-0 (d) cu Ungaria, 0-0 (d) şi 1-0 (a) cu Anglia.

Squadra Azzurra este singura participantă la turneul final al Ligii Naţiunilor care nu a participat la CM 2022 din Qatar.

În preliminariile pentru Euro 2024, echipa antreantă de Roberto Mancini a debutat cu o înfrângere pe teren propriu, scor 1-2 cu Anglia, apoi a câştigat în deplasare cu Malta, scor 2-0 (din grupa C mai fac parte Macedonia de Nord şi Ucraina; se califică primele două clasate).

Italia a mai participat la turneul final al Ligii Naţiunilor în 2021, când a fost elimiantă în semifinale de Spania, scor 1-2.

Cele două echipe s-au întâlnit ultima oară în 2021, în semifinalele turneului final al Ligii Naţiunilor, când Spania s-a impus cu Italia, pe San Siro din Milano, cu 2-1 (Ferran 17, 45+2 / Pellegrini 83).

Echipele probabile

Spania: Unai Simon - Carvajal, Laporte, Eric Garcia, Jordi Alba - Gavi, Fabian Ruiz, Canales - Joselu, Morata, Dani Olmo.

Italia: Donnarumma - Di Lorenzo, Toloi, Bonucci, Spinazzola - Jorginho, Verratti, Zaniolo - Chiesa, Immobile, Raspadori.

Superbet oferă cota 2,00 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Spania - Italia.

Spania - Italia GG


Cotă 2,00


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol