Olanda - Croaţia, meci contând pentru semifinalale din Liga Naţiunilor, este programat, miercuri, 14 iunie, de la ora 21:45, pe Stadionul De Kuip din Rotterdam, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Patru echipe naţionale sunt implicate în turneul final al Ligii Naţiunilor, găzduit de Olanda şi la care mai participă, pe lângă ţara organizatoare, Croaţia, Spania şi Italia.

Se joacă sistem semifinale, finala mică, finala mare, iar în acest an vom avea o nouă câştigătoare, după ce Portugalia (2019) şi Franţa (2021), învingătoarele din primele două ediţii, nu s-au calificat la turneul final (cealaltă semifinală, Spania - Italia, este programată, vineri, la Enschede, de la ora 21:45).

Olanda s-a clasat pe primul loc în Grupa 4 din Liga A, în care a bifat cinci 5 victorii şi un rezultat de egalitate: 4-1 (d) şi 1-0 (a) cu Belgia, 2-2 (a) şi 2-0 (d) cu Polonia, 2-1 (d) şi 3-2 (a) cu Ţara Galilor.

În schimb, în Grupa B din preliminariile pentru Euro 2024, echipa antrenată de Ronald Koeman a debutat cu o înfrângere dureroasă, 0-4 în deplasare cu Franţa, după care a trecut acasă de Gibraltar cu 4-0 (din grupă mai fac parte Grecia şi Irlanda - se califică primele două clasate).

Olanda s-a mai calificat la turneul final al Nations League şi la ediţia din 2019, când a trecut în semifinale de Anglia, scor 3-1, dar a pierdut finala cu Portugalia, scor 0-1.

Croaţia a terminat pe locul 1 în Grupa 1 din Liga A, în care a înregistrat patru succese, o remiză şi un eşec: 0-3 (a) şi 3-1 (d) cu Austria, 1-1 (a) şi 1-0 (d) cu Franţa, 1-0 (d) şi 2-1 (a) cu Danemarca.

În preliminariile pentru Euro 2024, echipa antrenată de Zlatko Dalic a remizat, în Grupa D, pe teren propriu cu Ţara Galilor, scor 1-1, după care s-a impus în deplasare cu Turcia, scor 2-0 (din grupă mai fac parte Armenia şi Letonia - se califică primele două clasate).

Croaţia, medaliată cu bronz la CM 2022 din Qatar, este la prima participare la un turneu final al Ligii Naţiunilor.

Cele două echipe s-au întâlnit într-un singur meci oficial până acum, finala mică de la CM 1998 din Franţa, când Croaţia s-a impus cu Olanda, scor 2-1 (batavii şi-au luat revanşa într-un meci amical disputat în 2008, scor 3-0).

Echipe probabile

Olanda: Bijlow - Dumfries, Van Dijk, De Ligt, Ake - De Roon, De Jong, De Roon - Simons, Gakpo, Malen.

Croaţia: Livakovic - Juranovic, Sutalo, Erlic, Sosa - Modric, Brozovic, Kovacic - Pasalic, Kramaric, Perisic.

Superbet oferă cota 1,95 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Olanda - Croaţia.

Olanda - Croaţia GG


Cotă 1,95


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol