Alaves - Eibar, meci contând pentru manşa a doua a semifinalelor din play-off-ul de promovare în LaLiga, este programat, joi, 8 iunie, de la ora 22:00, pe Mendizorritza din Vitoria, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2, Orange Sport 1 şi Prima Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Alaves şi Eibar, două echipe din Ţara Bascilor care au cochetat cu LaLiga în ultimii ani, au şanse egale de a ajunge în finala play-off-ului de promovare după ce, în tur, pe 3 iunie, scorul a fost egal, 1-1 (Alaves a deschis scorul, prin Sylla, în minutul 9, iar Eibar a egalat în minutul 45+1 prin Stoichkov).

Alaves a încheiat campionatul pe locul 4, la un singur punct de promovarea directă, în condiţiile în care în ultimele cinci etape a strâns doar şase puncte (o victorie, trei rezultate de egalitate şi o înfrângere).

Echipa antrenată de Luis Garcia a retrogradat în liga a doua la finalul sezonului trecut, după şase ani petrecuţi în LaLiga (a terminat pe locul 20, ultimul), iar acum speră să revină după doar un an în elita fotbalului spaniol.

Eibar s-a clasat pe locul 5 în LaLiga 2, de asemenea la doar un punct distanţă de locurile direct promovabile, iar în ultimele cinci partide din campionat a acumulat numai cinci puncte (un succes, două remize, două eşecuri).

Echipa antrenată de Gaizka Garitano a retrogradat din LaLiga acum doi ani, după ce s-a clasat pe locul 20, ultimul, iar în sezonul precedent din liga a doua a terminat pe locul 3, dar a fost eliminată în semifinalele play-off-ului de promovare de Girona, după 1-0 în deplasare şi 0-2 pe teren propriu.

Cel mai bun jucător al lui Eibar este Juan Diego Molina Martinez, alias Stoichkov, golgheter în sezonul regulat cu 12 reuşite, care a primit porecla pe care o are trecută pe tricou în locul numelui după marele fotbalist bulgar Hrtisto Stoichkov.

Până la meciul din turul play-off-ului de promovare, cele două echipe au remizat în campionat pe terenul lui Eibar, pentru ca Alaves să se impună acasă cu 2-0 (Villalibre 70, 90+2).

Echipe probabile

Alaves: Sivera - Duarte, Sedlar, Abqar, Tenaglia - Guridi, Benavidez, Sevilla - Jason, Sylla, Rioja.

Eibar: Luca Zidane - Tejero, Alvarez, Berrocal Gonzalez, Rodriguez - Pereira, Nolaskoain - Corpas Serna, Javier Munoz, Stoichkov - Blanco.

Superbet oferă cota 1,90 pentru pronosticul PsF1: gazdele să conducă la pauză sau să se impună la final, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Alaves - Eibar.

Alaves - Eibar PsF1


Cotă 1,90


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol