​Lausanne-Ouchy - Sion, meci contând pentru manşa a doua a barajului de menţinere-promovare în prima ligă a Elveţiei, este programat, marţi, 6 iunie, de la ora 21:30, pe Stade Olympique de la Pontaise, şi poate fi urmărit în direct (live stream) pe site-ul superbet.ro.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Lausanne-Ouchy este aproape promovată în Swiss Super League după ce în prima manşă a barajului, disputată pe 5 iunie, s-a impus pe terenul celor de la Sion cu 2-0 (Mulaj 26, Bamba 57).

Swiss Super League va trece din sezonul 2023-2024 de la 10 la 12 echipe, astfel că, la finalul acestui campionat ultima clasată susţine un baraj de menţinere-promovare cu locul 3 din Swiss Challange League, în timp ce primele două clasate din liga a doua au promovat direct în prima ligă.

Lausanne-Ouchy a terminat pe locul 3 în Swiss Challange League, cu 60 de puncte după 36 de meciuri (sunt zece echipe, s-au disputat câte două tururi şi două retururi), la şase puncte distanţă de locul 1, ocupat de Yverdon, şi la doar un punct în urma lui Lausanne Sport, a doua clasată.

Echipa antrenată din vara anului trecut de Anthony Braizat a terminat sezonul cu o serie de şapte meciuri fără înfrângere (cinci victorii şi două remize), ultimul eşec fiind înregistrat pe 16 aprilie, în deplasare, cu rivala locală, mult mai cunoscuta Lausanne Sport.

Lausanne-Ouchy s-a format în 2011, după fuziunea dintre FC Ouchy Olympique (club fondat în 1895) şi FC Stade Lausanne (club înfiinţat în 1901), dar a activat aproape toată istoria sa în ligile inferioare sau de amatori, abia în 2017 reuşind să promoveze în Promotion League (liga a treia elveţiană), iar în 2019 a făcut pasul în Swiss Challange League.

Sion a terminat pe locul 10, ultimul, în Swiss Super League, dar creşterea numărului de echipa a salvat-o de la retrogradare şi i-a oferit şansa unui baraj, contra echipei de pe locul 3 în Swiss Challange League.

Echipa antrenată din 16 mai de Paolo Tramezzani a terminat la doar un punct în spatele celor de la Winterthur, în condiţiile în care în ultimele şapte a bifat o remiză şi şase înfrângeri.

Sion are în palmares două titluri de campioană (1992 şi 1997) şi 13 Cupe ale Elveţiei (ultima cucerită în 2014), iar ultima oară a retrogradat în 2002, reuşind promovarea după trei ani, în 2005 (de atunci joacă neîntrerupt în prima ligă).

Cu excepţia meciului din turul barajului, cele două echipe s-au întâlnit ultima oară pe 18 septembrie 2021, în turul al doilea din Cupa Elveţiei, când Lausanne-Ouchy s-a calificat după ce s-a impus în faţa lui Sion, pe teren propriu, cu 4-0 (s-a disputat o singură manşă).

Superbet oferă cota 1,30 pentru pronosticul 1X: vcitorie pentru gazde sau rezultat de egalitate, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Lausanne-Ouchy - Sion.

Lausanne-Ouchy - Sion 1X

Cotă 1,30


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol