Sligo Rovers - Shamrock Rovers, meci contând pentru etapa a 20-a din campionatul Irlandei, este programat, luni, 5 iunie, de la ora 20:00, pe The Showgrounds, şi poate fi urmărit în direct (live stream) pe site-ul superbet.ro.

Stadion de fotbalFoto: Aleksii Sidorov | Dreamstime.com

Shamrock Rovers, campioana la zi din Irlanda, continuă să lupte pentru apărarea trofeului în deplasarea de la Sligo Rovers, o echipă care nu îşi propune mai mult decât evitarea retrogradării.

Sligo Rovers (Sligo este un oraş-port situat pe coasta de vest a Irlandei, cu 20.000 de locuitori) ocupă locul 7, cu 22 de puncte, cu patru mai multe decât Cork City, echipa de pe locul 9, care permite disputarea barajului de menţinere-promovare, şi cu 16 peste UC Dublin, ultima clasată (poziţia a 10-a retrogradează direct în First Division).

Echipa antrenată de John Russel (ca jucător a evoluat în trei rânduri pentru Sligo Rovers, de la care s-a şi retras în 2021) a pierdut partida din etapa precendentă, 0-2 în deplasare cu Bohemians, iar în ultimele cinci meciuri din campionat a bifat o victorie şi patru înfrângeri.

Sligo Rovers a câştigat de trei ori campionatul, ultima oară în 2012, dar în Europa aproape că nu contează, nereuşind să treacă niciodată de primul tur indiferent de competiţie (din 2010 n-a trecut nici măcar de tururile preliminare).

Shamrock Rovers este pe locul 1, cu 36 de puncte, cu unul mai mult decât a doua clasată, Derry City, şi cu două peste Bohemians, echipa de pe locul 3, care are însă un meci mai puţin disputat.

Echipa antrenată de fostul ei fotbalist Stephen Bradley încă din 2016 vine după o victorie obţinută pe teren propriu în faţa lui Dundalk, scor 2-0, iar în ultimele cinci meciuri de campionat a înregistrat patru succese şi un eşec.

Shamrock Rovers este cea mai titrată echipă din Irlanda, având 20 de titluri de campioană în palmares, ultimele trei fiind obţinute consecutiv în 2020, 2021 şi 2022 (campionatul are zece echipe şi se dispută în sistem primăvară-toamnă, cu două tururi şi două retururi).

În Europa, cele mai mari performanţe ale echipei din Tallaght (cel mai mare oraş-satelit al capitalei Dublin, cu 80.000 de locuitori) sunt două participări în grupele Europa League (2011-2012) şi, respectiv, Conference League (2022-2023).

Cele două echipe s-au întâlnit deja de două ori în această ediţie de campionat, mai întâi la Sligo, unde scorul a fost egal, 1-1, apoi la Tallaght, unde gazdele s-au impus cu 2-1.

Superbet oferă cota 1,25 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Sligo Rovers - Shamrock Rovers.

Sligo Rovers - Shamrock Rovers
X2
Cotă
1,25

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

„Sursa foto: Dreamstime