​FC Argeş - Petrolul, meci contând pentru etapa a 9-a din play-out, este programat, vineri, de la ora 20:00, pe Stadionul Nicolae Dobrin din Piteşti, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

FC Argeş şi Petrolul se întâlnesc într-unul din cele două meciuri ale ultimei etape care vor decide a doua echipă retrogradată direct, după Mioveni, şi a doua echipă care va juca barajul de menţinere-promovare, după UTA.

Calculele sunt simple: pentru a prinde un loc de baraj, FC Argeş este obligată să câştige meciul cu Petrolul, iar Chindia să nu reuşească mai mult de un egal în partida de pe teren propriu cu Voluntari (la egalitate de puncte, piteştenii au dezavantajul rotunjirii punctajului la finalul sezonului regulat).

FC Argeş este pe locul 9, primul direct retrogradabil, cu 21 de puncte, la unul singur în spatele celor de la Chindia, singura echipă pe care o mai poate depăşi în clasament.

Echipa antrenată de Bogdan Vintilă vine după două victorii, un egal şi două înfrângeri în ultimele cinci meciuri din play-out, iar în etapa precedentă a pierdut pe terenul celor de la FC U Craiova, scor 1-2.

„Am fost dezamăgit de anumiţi jucători, de la care aşteptam mult mai mult. Sper să înţeleagă că meciul cu Petrolul este de totul sau nimic şi că această echipă este foarte importantă şi trebuie să rămână în prima ligă”, a declarat Bogdan Vintilă.

Piteştenii sunt la al treilea sezon consecutiv în prima ligă, iar în sezonul precedent au reuşit să acceadă în play-off.

Petrolul ocupă locul 2, cu 34 de puncte, şi nu are nicio miză, în condiţiile în care nu poate juca meciul eliminatoriu pentru barajul de Conference League deoarece nu deţine licenţă europeană.

Chiar şi aşa, după ce s-a confruntat cu probleme financiare grave, ploieştenii speră acum la o clasare cât mai bună, astfel încât sumele primite din drepturile de televizare să mai acopere din deficit.

Echipa antrenată de Florin Pîrvu este sigura cu cinci victorii în play-out, iar în etapa precedentă a pierdut acasă cu Hermannstadt, scor 1-2 (de remarcat că n-a pierdut niciun meci în deplasare în acest play-out).

„Mergem la Piteşti să câştigăm, nu avem de pierdut, echipa trebuie să joace până la final”, a declarat Florin Pîrvu.

În cele două meciuri din sezonul regulat, Petrolul s-a impus de fiecară dată în faţa celor de la FC Argeş, atât în tur, pe teren propriu, scor 2-0 (Grozav 13, Budescu 85p), cât şi în retur, în deplasare, scor 1-0 (Grozav 40).

Superbet oferă cota 1,90 pentru pronosticul PsF1: gazdele să conducă la pauză sau să se impună la finalul meciului FC Argeş - Petrolul.

FC Argeş - Petrolul PsF1


Cotă 1,90


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol