Voluntari - Botoșani, meci contând pentru etapa a 8-a din play-out, este programat, vineri, 12 mai, de la ora 19:30, pe Stadionul Anghel Iordănescu, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Voluntari şi Botoşani se întâlnesc în primul meci al penultimei etape din play-out, cele două echipe fiind în luptă directă pentru un loc care să le ofere şansa unei participări în Conference League, beneficiind de faptul că Petrolul şi Hermannstadt nu au primit licenţă europeană.

La finalul play-out-ului, primele două clasate (sau două echipe cu licenţă europeană cel mai bine clasate, cu condiţia să nu fie mai jos de locul 4) vor disputa un meci eliminatoriu, iar învingătoarea va juca un meci de baraj cu locul 3 din play-off (sau locul 4 dacă U Cluj, de asemenea fără licenţă europeană, va câştiga Cupa României după finala cu Sepsi) pentru accederea în Conference League.

Voluntari este pe locul 3, cu 30 de puncte, la patru puncte în urma liderului Petrolul şi la două puncte în urma lui FC U Craiova, iar cu o victorie îşi asigură locul la meciul eliminatoriu din play-out.

Echipa antrenată de Liviu Ciobotariu este singura neînvinsă în play-out (trei victorii şi patru egaluri) şi vine după victoria de pe teren propriu cu Mioveni, scor 2-0.

„Nu trebuie să ne ascundem, să fim ipocriţi. Ne uităm în sus, ne dorim să terminăm în faţă, să jucăm barajul de Conference League. Eu sunt o fire pozitivă. Sunt un luptător. Primul obiectiv a fost realizat, salvarea de la retrogradare”, a declarat Liviu Ciobotariu.

Botoşani ocupă locul 5, cu 28 de puncte, iar cu o victorie ar trece peste Voluntari şi ar avea prima şansă la un meci eliminatoriu, urmând să joace în ultima etapă pe teren propriu cu codaşa Mioveni, echipă deja retrogradată şi care a pierdut toate cele şapte meciuri de până acum, fără să marcheze măcar un gol.

În etapa precedentă, echipa antrenată de Flavius Stoican a remizat pe teren propriu cu U Cluj, scor 0-0, în al treilea meci consecutiv din play-out fără victorie.

„Vrem mai mult. Avem şansa ca la meciul cu Voluntari, dacă vom câştiga acel meci, să jucăm barajul pe care îl visăm. A fost un obiectiv intermediar, care ne face să nu fim relaxaţi. Va fi care pe care la Voluntari”, a declarat Flavius Stoican.

În sezonul regulat, cele două echipe şi-au împărţit victoriile, fiecare reuşind să câştige pe terenul celeilalte, Botoşani în tur, pe 23 iulie 2022, scor 1-0 (Tisdell 82), iar Voluntari în retur, pe 4 noiembrie 2022, tot cu 1-0 (Sadiku 46a).

Superbet oferă cota 1,72 pentru pronosticul PsF1: gazdele să conducă la pauză sau să se impună la final în meciul Voluntari - Botoşani.

Voluntari - Botoşani
PsF1

Cotă
1,72

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol