Juventus - Sevilla, meci contând pentru prima manşă a semifinalelor din Liga Europa, este programat, joi, 11 mai, de la ora 22:00, la Torino, şi va fi transmis în direct de Pro Arena.

Stadion de fotbalFoto: Aleksii Sidorov | Dreamstime.com

Juventus şi Sevilla se luptă pentru un loc în finala Europa League, competiţie care, pe lângă trofeu, pune în joc pentru câştigătoare şi un loc în ediţia viitoare din Champions League.

Juventus este pe locul 2 în Serie A, cu cinci puncte în faţa lui Milan, echipa de pe locul 5 (mai sunt de jucat patru etape), dar poate rata accesul în ediţia viitoare din Champions League şi chiar în cupele europene dacă va fi sancţionată pentru nereguli financiare, fiind anchetată atât în Italia, cât şi de UEFA.

Bianconerii vin după o victorie mare în ultima etapă de campionat, 2-0 pe terenul celor de la Atalanta, dar în ultimele cinci meciuri din Serie A au bifat două succese, o remiză şi două eşecuri, interval în care au fost eliminaţi în semifinalele Cupei Italiei de Inter, după 1-1 (a) şi 0-1 (d).

Echipa antrenată de Massimiliano Allegri a ajuns în această fază din Europa League după ce a terminat pe locul 3 o grupă de Champions League din care s-au calificat Benfica şi PSG, iar după „retrogradarea” în această competiţie le-a eliminat pe Nantes după 1-1 (a) şi 3-0 (d), pe Freiburg după 1-0 (a) şi 2-0 (d) şi pe Sporting după 1-0 (a) şi 1-1 (d).

Juventus a câştigat de trei ori Europa League (1977, 1990 şi 1993) şi a mai pierdut o finală (1995), iar la ultima participare, în sezonul 2013-2014, a fost eliminată în semifinale de Benfica.

Sevilla ocupă locul 11 în LaLiga, departe de locurile europene, dar şi de cele retrogradabile (cu cinci etape înainte de finalul sezonului intern), iar în ultima etapă din campionat a trecut pe teren propriu de Espanyol, scor 3-2.

Echipa lui Jose Luis Mendilibar s-a calificat în semifinalele competiţiei după ce a terminat pe locul 3 o grupă de Champions League din care s-au calificat Manchester City şi Dortmund, apoi a evoluat în Europa League, unde a trecut de PSV Eindhoven cu 3-0 (a) şi 0-2 (d), de Fenerbahce cu 2-0 (a) şi 0-1 (a) şi de Manchester United cu 2-2 (d) şi 3-0 (a).

Sevilla este cea mai titrată echipă din istoria competiţiei (inclusiv sub denumirea de Cupa UEFA), cu şase trofee de Europa League în palmares, ultimul fiind cucerit în 2020, 3-2 în finala cu Inter disputată la Koln.

Cele două echipe s-au întâlnit ultima dată în sezonul 2016-2017 din Champions League, în faza grupelor, când meciul tur de la Torino s-a terminat la egalitate, scor 0-0, pentru ca în partida retur, în Spania, Juventus să se impună în faţa celor de la Sevilla cu 3-1.

Superbet oferă cota 1,55 pentru pronosticul PsF1: gazdele să conducă la pauză sau să se impună la final în meciul Juventus - Sevilla.

Juventus - Sevilla
PsF1

Cotă
1,55

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

„Sursa foto: Dreamstime