Schalke - Hertha, meci contând pentru etapa a 28-a din campionatul Germaniei, este programat, vineri, 14 aprilie, de la ora 21:30, pe Veltins Arena din Gelsenkirchen, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 3 şi Prima Sport 3.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Schalke şi Hertha, aflate pe ultimele două locuri în clasament, deschid etapa a 28-a din Bundesliga cu un derby al supravieţuirii, ambele echipe încercând să evite retrogradarea la finalul acestui sezon.

Schalke este pe locul 18, ultimul, cu 21 de puncte, la două puncte în urma lui Stuttgart, echipa de pe locul 16, care permite disputarea unui baraj de menţinere-retrogradare cu a treia clasată în 2.Bundesliga, şi la cinci puncte în urma lui Bochum, care ocupă locul 15, ultimul care asigură prezenţa şi în sezonul viitor de Bundesliga.

Echipa lui Thomas Reis (instalat în vara anului 2022, după ce echipa a terminat pe locul 1 în liga a doua şi a promovat) vine după două victorii, şase remize şi două înfrângeri în ultimele zece meciuri din campionat, iar în etapa precedentă a pierdut pe terenul lui Hoffenheim, scor 0-2.

În acest sezon a debutat pentru Schalke 04 Gelsenkirchen un jucător român, Andreas Ivan (28 de ani, născut la Piteşti), care şi-a desfăşurat întreaga carieră la echipe din ligile regionale ale Germaniei (a prins însă şi un sezon la New York Red Bulls FC în MLS) şi care a fost promovat de la echipa a doua din cauza crizei de efectiv de la prima echipă.

Hertha ocupă locul 17, penultimul, cu 22 de puncte, la un punct distanţă de locul 16, care permite disputarea unui baraj cu a treia clasată în 2.Bundesliga, şi la cinci puncte în urma locului 15, ultimul care asigură menţinerea în Bundesliga.

Echipa antrenată din vara anului 2022 de Sandro Schwarz are două victorii, două remize şi şase înfrângeri în ultimele zece partide din Bundesliga, iar în etapa precedentă a pierdut pe teren propriu, scor 0-1 cu RB Leipzig.

De menţionat că Hertha Berlin a terminat sezonul trecut pe locul 16 şi a disputat barajul de menţinere-retrogradare cu Hamburg, reuşind să rămână în prima ligă după ce a pierdut în tur, la Berlin, scor 0-1, dar s-a impus în retur, în deplasare, cu 2-0.

În meciul tur din acest sezon, Hertha Berlin s-a impus pe teren propriu în faţa lui Schalke cu 2-1, pe 23 octombrie 2022, după golurile marcate de Tousart (49), Kanga (88), respectiv, Mollet (85).

Superbet oferă cota 1,38 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Schalke - Hertha.

Schalke - Hertha 1X

Cotă 1,38


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol