Benfica - Inter, meci contând pentru prima manşă a sferturilor de finală din Liga Campionilor, este programat, marţi, 11 aprilie, de la ora 22:00, pe Estadio da Luz din Lisabona, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2, Orange Sport 3 şi Prima Sport 2.

Stadion de fotbalFoto: Aleksii Sidorov | Dreamstime.com

Benfica şi Inter se întâlnesc într-una dintre cele mai interesante „duble” din sferturile de finală ale Ligii Campionilor, cele două echipe aflându-se în situaţii diferite în campionatele interne.

Benfica este pe locul 1 în Primeira Liga şi are un avans de şapte puncte, cu şapte etape înainte de finalul sezonului, faţă de a doua clasată, FC Porto, în faţa căreia a pierdut însă în cea mai recentă etapă de campionat, chiar pe teren propriu, scor 1-2.

Pentru a ajunge în optimile de finală din Liga Campionilor, echipa lui Roger Schmidt a eliminat-o în play-off de Midtjylland, apoi a câştigat o grupă din care au mai făcut parte Paris Saint Germain, Juventus Torino şi Maccabi Haifa, în care a înregistrat patru victorii şi două remize, iar în optimile de finală „vulturii” au trecut de Club Brugge, 2-0 în deplasare şi 5-1 acasă.

Benfica are în palmares două trofee Champions League, cucerite în 1961 (3-2 în finala de la Berna cu Barcelona) şi 1962 (5-3 în ultimul act cu Real Madrid la Amsterdam), şi a mai jucat cinci finale, ultima în 1990 (0-1 cu Milan la Viena).

Inter ocupă locul 5 în Serie A şi trece printr-o criză de rezultate (este fără victorie de patru etape în campionat), iar în runda din week-end-ul trecut a remizat în deplasare cu Salernitana, scor 1-1.

Echipa lui Simone Inzaghi a ajuns în această fază a competiţiei după ce a terminat pe locul 2 o grupă câştigată de Bayern Munchen şi din care au mai făcut parte Barcelona şi Viktoria Plzen, în care a înregistrat trei victorii, o remiză, două înfrângeri, apoi a eliminat-o în optimile de finală pe Porto, 1-0 pe teren propriu şi 0-0 în deplasare.

Inter a câştigat de trei ori Liga Campionilor, ultima oară în sezonul 2009-2010, după un ultim act cu Bayern Munchen, scor 2-0 pe Santiago Bernabeu din Madrid, şi a mai pierdut alte două finale.

Cele două echipe s-au întâlnit de trei ori până acum, prima dată chiar în finala Cupei Campionilor Europeni din 1965, disputată chiar la Milano, Inter - Benfica 1-0 (Jair 42).

Benfica şi Inter au mai fost adversare în optimile de finală din Cupa UEFA, ediţia 2003-2004, când cele două echipe au remizat la Lisabona, 0-0, pentru ca, apoi, italienii să se impună pe San Siro, scor 4-3.

Câştigătoarea dublei manşe dintre Benfica şi Inter va juca în semifinale competiţiei cu învingătoarea sfertului de finală în care se întâlnesc Milan şi Napoli.

Superbet oferă cota 1,33 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Benfica - Inter.

Benfica - Inter 1X

Cotă 1,33


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

„Sursa foto: Dreamstime