Barcelona - Girona, meci contând pentru etapa a 28-a din campionatul Spaniei, este programat, luni, 10 aprilie, de la ora 22:00, pe Camp Nou, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2, Orange Sport 2 şi Prima Sport 1.

Stadion de fotbalFoto: Esra Keskin Senay | Dreamstime.com

Barcelona şi Girona încheie etapa a 28-a din LaLiga cu un derby al Cataloniei, în care gazdele au prima şansă, dar şi ocazia reabilitării după eşecul dureros din Cupa Spaniei cu Real Madrid.

Barcelona este pe locul 1, cu 71 de puncte, şi se pregăteşte să sărbătorească titlul în LaLiga, distanţa faţă de Real Madrid fiind aproape imposibil de recuperat cu 11 etape înainte de finalul sezonului 2022-2023.

Liderul vine după patru victorii consecutive în campionat, inclusiv un 2-1 în faţa lui Real Madrid, dar în ultimul meci oficial a pierdut categoric în faţa marii rivale, 0-4 acasă, în manşa a doua a semifinalelor din Cupa Spaniei (în tur, Barcelona câştigase cu 1-0 pe Santiago Bernabeu).

Echipa lui Xavi Hernandez are al doilea atac (cu 53 de goluri marcate, doar Real Madrid o depăşeşte, cu 59) şi cea mai bună defensivă (cu nouă goluri încasate) din LaLiga.

În meciurile disputate pe teren propriu în acest sezon, Barcelona este neînvinsă şi a înregistrat 11 victorii şi două remize, iar cel mai bun marcator al echipei şi al campionatului este Robert Lewandowski, cu 17 goluri în LaLiga.

Girona, echipă care a promovat în vara anului trecut din Segunda Division, are 34 de puncte şi ocupă o poziţie liniştită la mijlocul clasamentului, departe de zona locurilor europene, dar şi de locurile retrogradabile.

În ultimele cinci partide din LaLiga, echipa antrenată de Michel (un fost mijlocaş care a făcut carieră la Rayo Vallecano, pentru care a evoluat timp de 16 sezoane) a bifat două victorii, un egal şi două înfrângeri, iar în etapa precedentă s-a impus pe teren propriu într-o dispută cu o altă echipă din Catalonia, Espanyol, scor 2-1.

Girona are două victorii, patru egaluri şi şapte înfrângeri în meciurile disputate în acest sezon din LaLiga în deplasare, iar golgheterul echipei este Christian Stuani, cu şapte reuşite în campionat.

În partida din tur dintre cele două echipe, disputată pe 28 ianuarie 2023, Barcelona s-a impus pe terenul celor de la Girona cu 1-0, după un gol marcat de Pedri, în minutul 61.

Superbet oferă cota 1,75 pentru pronosticul Pauză/Final 1/1: gazdele să conducă la pauză şi să se impună la final în meciul Barcelona - Girona.

Barcelona - Girona
1/1

Cotă
1,75

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

„Sursa foto: Dreamstime