Lazio - Juventus, meci contând pentru etapa a 29-a din campionatul Italiei, este programat, sâmbătă, 8 aprilie, de la ora 21:45, pe Stadio Olimpico din Roma, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 4, Orange Sport 2 şi Prima Sport 2.

Stadion de fotbalFoto: Aleksii Sidorov | Dreamstime.com

Lazio şi Juventus încheie etapa a 29-a din Serie A cu un adevărat derby european, cele două echipe având ca obiectiv clasarea pe o poziţie de Champions League.

Lazio este pe locul 2, cu 55 de puncte, cu cinci puncte mai multe decât Roma, echipa de pe locul 5, în condiţiile în care Napoli, liderul din Serie A, nu mai poata rata titlul de campioană.

Capitolinii au patru victorii, inclusiv una pe terenul lui Napoli şi una în derby-ul local cu Roma (considerat pe teren propriu) şi o remiză în ultimele cinci meciuri din campionat (n-au mai primit gol de şase etape), perioadă în care au fost eliminaţi, surprinzător, în optimile de finală din Europa League, după 1-2 acasă şi 1-2 în deplasare cu Alkmaar.

În meciurile disputate acasă în această ediţie de campionat, Lazio a bifat opt victorii, trei egaluri şi trei înfrângeri, iar cei mai buni marcatori ai echipei sunt Mattia Zaccagni şi Ciro Immobile, fiecare cu nouă goluri în această stagiune din Serie A.

Echipa lui Maurizio Sarri are cea mai buna defensivă din campionat, cu 19 goluri primite, dar şi a doua cea mai slabă ofensivă dintre primele şapte clasate, cu 44 de goluri marcate.

Juventus este pe locul 7, cu 44 de puncte (fără penalizarea de 15 puncte, primită pentru nereguli economice, ar fi fost pe locul 2), la opt puncte distanţă de locul 4, ocupat de AC Milan, dar speră să scape de sancţiune la Comisia de Apel.

Cu patru victorii şi o înfrângere în ultimele cinci partide din Serie A, interval în care s-a calificat şi în sferturile de finală din Europa League (1-0 acasă şi 2-0 în deplasare cu Freiburg), echipa lui Massimiliano Allegri este la doar patru puncte distanţă de Atalanta, ocupanta locul 6, ultimul european, dar are şi şansa unui triumf în Cupa Italiei (1-1 acasă cu Inter în prima manşă din semifinale).

Juventus are şapte victorii, două remize şi patru înfrângeri în meciurile disputate în deplasare în acest campionat, iar golgheterul echipei este Dusan Vlahovic, cu opt reuşite în Serie A.

Juventus s-a impus în opt din ultimele 11 partide cu Lazio, iar în meciul din tur, disputat pe 13 noiembrie 2022, la Torino, a câştigat cu 3-0, după golurile marcate de Kean (43, 54) şi Milik (89).

Superbet oferă cota 1,42 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Lazio - Juventus.

Lazio - Juventus 1X

Cotă 1,42


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

„Sursa foto: Dreamstime