Benfica - Porto, meci contând pentru etapa a 27-a din campionatul Portugaliei, este programat, vineri, 7 aprilie, de la ora 20:00, pe Estadio da Luz din Lisabona şi va fi transmis în direct de Prima Sport 3.

Stadion de fotbalFoto: Aleksii Sidorov | Dreamstime.com

Benfica şi Porto se întâlnesc într-un nou episod din O Classico, aşa cum este cunoscut derby-ul Portugaliei, în care Porto are o ultimă şansă de a mai anima finalul de campionat, în condiţiile în care Benfica este lider detaşat în Primeira Liga.

Primul meci disputat între cele două echipe de legendă ale fotbalului portughez a fost un amical din 1912, câştigat de Benfica, fiind nevoie de opt ani pentru ca Porto să bifeze primul succes şi de alţi nouă pentru a doua victorie.

Benfica este pe locul 1, cu 71 de puncte, cu 10 puncte mai multe decât marea sa rivală, şi se prezintă la derby după o serie de zece victorii consecutive în campionat, interval în care a bifat şi o calificare în sferturile de finală din Champions League, după 2-0 în deplasare şi 5-1 acasă cu Club Brugge, campioana Belgiei.

„Vulturii” din Lisabona sunt antrenaţi din vara anului trecut de Roger Schmidt, campion în Austria cu RB Salzburg şi care ultima oară a antrenat-o pe PSV Eindhoven, cu care a cucerit Cupa şi Supercupa în Olanda.

În ultima etapă de campionat, Benfica a trecut în deplasare de Rio Ave, scor 1-0, iar după derby va disputa „dubla” din Liga Campionilor cu Inter Milano, echipa care în optimile de finală a eliminat-o chiar pe Porto (1-0 acasă în tur, 0-0 în deplasare în retur).

Porto ocupă locul 2, cu 61 de puncte, iar în ultimele 10 meciuri din campionat a înregistrat opt victorii, un egal şi o înfrângere, interval în care a fost eliminată din Champions League, dar a câştigat Cupa Ligii după o finală cu Sporting, scor 2-0.

„Dragonii” sunt antrenaţi din 2017 de fostul ei jucător Sergio Conceicao (56 de selecţii şi 12 goluri pentru Portugalia), care a mai evoluat, printre altele, pentru Lazio Roma şi Inter Milano, acesta având deja în palmares trei titluri, două cupe naţionale, o cupă a ligii şi trei supercupe, toate cucerite pe banca tehnică a lui Porto.

În cel mai recent meci de campionat, Porto s-a impus pe teren propriu în faţa celor de la Portimonense, scor 1-0.

Benfica a câştigat meciul din tur cu Porto, chiar pe Estadio do Dragao, scor 1-0 (Rafa Silva 72), primul succes în ultimele 10 partide directe, după şapte succese ale adversarilor şi două remize.

Superbet oferă cota 1,28 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Benfica - Porto.

Benfica - Porto 1X

Cotă 1,28


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

„Sursa foto: Dreamstime