Napoli - Frankfurt, meci contând pentru manşa a doua a optimilor de finală din Liga Campionilor, este programat, miercuri, 15 martie, de la ora 22:00, pe San Paolo, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2, Orange Sport 3 şi Prima Sport 2.

Stadion de fotbalFoto: Csaba Peterdi | Dreamstime.com

Napoli are prima şansă la calificare după ce s-a impus în prima manşă pe terenul lui Frankfurt, scor 2-0 (Osimhen 40, Di Lorenzo 65).

Napoli, locul 1 în Serie A după 26 de etape, cu 18 puncte peste a doua clasată, Inter, a disputat trei meciuri de campionat după victoria din Germania, dintre care a câştigat două, 2-0 în deplasare cu Empoli şi 2-0 acasă Atalanta (în cea mai recentă etapă), şi a pierdut unul, 0-1 pe teren propriu cu Lazio.

Echipa antrenată de Luciano Spalletti a ajuns în optimile de finală din Champions League după ce câştigat o grupă cu Liverpool, Ajax Amsterdam şi Glasgow Rangers, în care a bifat cinci victorii şi o înfrângere, având un golaveraj impresionant, 20 de goluri marcate şi şase primite.

Napoli n-a trecut niciodată de optimile de finală ale Ligii Campionilor, unde a mai ajuns în trei ediţii (2011-2012, 2016-2017 şi 2019-2020), fiind eliminată de Chelsea, Real Madrid şi Barcelona.

Frankfurt este pe locul 6 în Bundesliga după 24 de etape, la cinci puncte distanţă de Union Berlin, echipa de pe locul 4, ultima poziţie care asigură participarea în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor.

De la meciul tur cu Napoli, echipa antrenată de Oliver Glasner n-a reuşit să mai câştige nici în campionat, unde a înregistrat o înfrângere, 1-2 în deplasare cu Leipzig, şi două remize, 2-2 pe terenul lui Wolfsburg şi 1-1 acasă cu Stuttgart (în cea mai recentă etapă).

Frankfurt a ajuns în această fază a competiţiei după ce a terminat pe locul 2 o grupă câştigată de Tottenham şi din care au mai făcut parte Sporting Lisabona şi Olympique Marseille, cu trei victorii, un egal şi două înfrângeri, dar şi cu golaveraj negativ, şapte goluri marcate şi opt primite.

Cea mai mare performanţă pentru Frankfurt în Champions League este finala din 1960, pierdută în faţa lui Real Madrid, scor 3-7 pe Hampden Park din Glasgow.

Cele două echipe s-au mai întâlnit într-o singură „dublă” europeană, în optimile de finală al sezonului 1994-1995 din Cupa UEFA, când Frankfurt s-a calificat după două victorii cu 1-0 în faţa lui Napoli.

Superbet oferă cota 1,90 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Napoli - Frankfurt.

Napoli - Frankfurt GG


Cotă 1,90


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

„Sursa foto: Dreamstime