​UTA Arad - Farul Constanţa, meci contând pentru etapa a 27-a din Liga 1, este programat, vineri, 24 februarie, de la ora 20:30, pe Stadionul Francisc von Neuman, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

UTA Arad şi Farul Constanţa, două echipe cu obiective diametral opuse pe finalul sezonului regulat, se întâlnesc într-o partidă care le poate influenţa decisiv soarta în această ediţie de SuperLiga.

UTA Arad ocupă locul 15, penultimul, cu 24 de puncte, la un punct distanţă de U Cluj şi la două puncte în urma lui FC Argeş, echipe aflate în acest moment pe poziţiile de baraj.

Echipa antrenată de Laszlo Balint a dat însă primele semne de revenire şi în ultimele două etape a bifat o victorie, 3-1 acasă cu Botoşani, şi o remiză, 0-0 în deplasare cu Hermannstadt, astfel că arădenii încep să spere că pot evita retrogradarea.

În partidele disputate pe teren propriu în acest campionat, UTA Arad are patru victorii, patru egaluri şi cinci înfrângeri, iar golgheterii echipei sunt Virgil Postolachi şi Philip Otele, fiecare cu câte cinci reuşite în SuperLiga.

Farul Constanţa este liderul la zi al campionatului, cu 55 de puncte, cu două puncte peste a doua clasată, CFR Cluj, şi merge la Arad după o victorie obţinută pe teren propriu, scor 2-0 cu Petrolul.

„Cu UTA Arad am avut meciuri echilibrate, s-au marcat goluri puţine sau chiar deloc. În ultimele meciuri am făcut două egaluri, 0-0 la ei, 0-0 la noi. Sperăm ca de data aceasta să se marcheze goluri”, a declarat Gică Hagi, managerul tehnic al celor de la Farul Constanţa.

În partidele din deplasare, farul Constanţa a bifat şase vitorii, cinci remize şi două înfrângeri, iar cel mai bun marcator al „marinarilor” este Denis Alibec, cu 11 goluri înscrise în această ediţie din SuperLiga.

Farul Constanţa are cea mai bună ofensivă din campionat, cu 49 de goluri marcate până acum, dar în plan defensiv are a doua cea mai slabă apărare dintre echipele aflate pe locuri de play-off, cu 25 de goluri încasate (doar FCSB a primit mai multe, 30).

În partida din tur, disputată pe 2 octombrie 2022, Farul Constanţa s-a impus pe teren propriu în faţa celor de la UTA Arad cu 2-0, graţie golurilor marcate de Denis Alibec (19p) şi Carlo Casap (90).

Superbet oferă cota 1,38 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul UTA Arad - Farul Constanţa.

UTA Arad - Farul Constanţa
X2
Cotă
1.38

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol